Nieuwsoverzicht

Gegevens e-books en e-journals uit UB-catalogus

maandag, 23 maart 2015

Sinds een aantal weken verwijdert de UB gegevens van e-journals en e-books uit de UB-catalogus. Dit heeft als gevolg dat de catalogus niet langer een compleet beeld geeft van de totale collectie van de bibliotheek. Waar vindt u dit totaalplaatje wel? Antwoord: in sEURch, de zoekmachine van de UB. 

Proefopstelling nieuwe studieplekken: bouwwerkzaamheden 23 maart - 3 april

donderdag, 19 maart 2015

Vanaf september 2015 wordt de Universiteitsbibliotheek gerenoveerd om klaar te zijn voor de toekomst. Op dit moment werkt het ontwerpteam aan het technisch ontwerp. Om te bekijken welke invloed ontwerpkeuzes hebben op comfort en gebruiksvriendelijkheid, komt er een proefopstelling van 6 studieplekken met de look & feel van 2017 in de UB. Studenten en bezoekers kunnen er vanaf 7 april proefzitten en feedback geven!

Moeite met het managen van uw literatuurverwijzingen?

maandag, 9 maart 2015

Volg maandag 16 maart de workshop RefWorks!

The Royal Society of London: een kleine case study in Open Access

vrijdag, 6 maart 2015

Dag 5 van het vijfluik ter ere van het 350-jarig bestaan van het wetenschappelijk tijdschrift: wetenschappelijk publiceren en Open Access.

Kiezen en meten?

donderdag, 5 maart 2015

Dag 4 van het vijfluik ter ere van het 350-jarig bestaan van het wetenschappelijk tijdschrift: het meten van de impact van tijdschriften - over Garfield en Dora.

Van post naar PubCrawler

woensdag, 4 maart 2015

Dag 3 van het vijfluik ter ere van het 350-jarig bestaan van het wetenschappelijk tijdschrift: op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeksresultaten.

Uitdijende wetenschap

dinsdag, 3 maart 2015

Dag 2 van het vijfluik ter ere van het 350-jarig bestaan van het wetenschappelijk tijdschrift: de enorme hoeveelheid wetenschappelijke tijdschriften,

Van geheime correspondenties via besloten gezelschappen naar Open Access

maandag, 2 maart 2015

Dag 1 van het vijfluik ter ere van het 350-jarig bestaan van het wetenschappelijk tijdschrift: het verschijnen van de 'Philosophical Transactions'.

UB doneert boeken aan door tyfoon getroffen Filippijnse universiteit

maandag, 9 februari 2015

De Universiteitsbibliotheek geeft gehoor aan de oproep om boeken te doneren aan het University of the Philippines Visayas Tacloban College (UPVTC), dat ruim een jaar geleden werd getroffen door tyfoon Haiyan.