Speciaal voor: Bedrijfskunde

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Bedrijfskunde.

Online cursussen van de Universiteitsbibliotheek

 • Searching for scholarly information / Management and Economics
  "Alles staat toch op internet?" Hoe vind je wetenschappelijke informatie en hoe selecteer en evalueer je de zoekresultaten?
 • Zelf aan de slag
  Op deze pagina's vindt u onze handleidingen, waarin we uitleggen (en met filmpjes laten zien) hoe u bijvoorbeeld zoekt naar aandelenkoersen via Datastream of jaarverslaggegevens verzameld met de Thomson One Banker Excel add-in.

Portals

 • Resources on Economics and Management (Engelstalig)
  Op deze webpagina zijn alle informatiebronnen samengebracht op het gebied van economie en bedrijfskunde, die beschikbaar zijn via de website van de UB.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken.. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van bedrijfskunde.


 • Databank op het gebied van economie en bedrijfskunde met artikelen uit ca. 2000 tijdschriften. Bevat ook rapporten over handel, industrie en branches, krantenartikelen, onderzoeksrapporten en gegevens over proefschriften. VS georiënteerd, maar in toenemende mate ook gericht op Europa en Azië. Periode: 1971 tot nu.
   

 • Databank met full-text tijdschriften op het gebied van economie en management vanaf 1965. Bevat ook bedrijfsprofielen en handels- en marktonderzoeksrapporten.


 • Internationale bibliografische database voor economen.

  • Zelf aan de slag met Thomson One Banker: handleidingen van het EDSC 

Informatie over informatievaardigheden van de Rotterdam School of Management