Speciaal voor: Bestuurskunde

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Bestuurskunde.

Online cursussen van de Universiteitsbibliotheek

 • Wetenschappelijke informatie zoeken / Sociale Wetenschappen
  "Alles staat toch op internet?" Hoe vind je wetenschappelijke informatie en hoe selecteer en evalueer je de zoekresultaten?
 • Overheidsinformatie
  Waar vind ik Nederlandse, Europese en wereldwijde overheidsinformatie en hoe bepaal ik de waarde daarvan?

Portal

 • Resources on Public Administration (Engelstalig)
  Op deze webpagina zijn alle informatiebronnen samengebracht op het gebied van bestuurskunde en Nederlandse en Europese overheidsinformatie, die beschikbaar zijn via de website van de UB.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van bestuurskunde.


 • Een bibliografische databank op het gebied van de sociologie en aanverwante vakgebieden. Deze databank bevat samenvattingen van artikelen, congrespapers, boeken en dissertaties. Met behulp van 360 Link is het mogelijk direct de volledige tekst van de gevonden artikelen op te sporen.

  • LibGuides van ProQuest over het geavanceerd zoeken in deze databank

 • Een citatiedatabase: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd. Eén van de onderdelen van deze databank is Social Sciences Citation Index (SSCI).

  • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden

Informatie over informatievaardigheden bij de opleiding Bestuurskunde

Literatuurvaardigheden voor studenten,door dr. Sandra van Thiel (okt. 2010): tips en voorschriften voor het zoeken naar en verwerken van wetenschappelijke literatuur.[Let op: waar in dit document over SEARCH wordt gerept, wordt sEURch bedoeld].