Speciaal voor: Cultuurwetenschappen

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Cultuurwetenschappen.

Online cursussen van de Universiteitsbibliotheek

 • Wetenschappelijke informatie zoeken / Sociale Wetenschappen
  "Alles staat toch op internet?" Hoe vind je wetenschappelijke informatie en hoe selecteer en evalueer je de zoekresultaten? Deze cursus, door de UB ontwikkeld voor studenten in de sociale wetenschappen, is tevens uitstekend bruikbaar voor studenten Cultuurwetenschappen.

Portals

 • Art & Culture
  Startpagina met de belangrijkste catalogi, databanken, elektronische tijdschriften en internetbronnen.
 • Media, Communication & Culture Portal
  Startpagina van ESHCC met de belangrijkste catalogi, databanken, elektronische tijdschriften en internetbronnen.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van Cultuurwetenschappen.


 • Een bibliografische databank op het gebied van de sociologie en aanverwante vakgebieden. "Culture and social structure" is één van die vakgebieden. Deze databank bevat samenvattingen van artikelen, congrespapers, boeken en dissertaties. Met behulp van 360 Link is het mogelijk direct de volledige tekst van de gevonden artikelen op te sporen.

 • Een citatiedatabase: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd. Eén van de onderdelen van deze databank is Arts and Humanities Citation Index.

  • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden