Speciaal voor: Media en Communicatie

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Media en Communicatie.

Online cursus van de Universiteitsbibliotheek

  • Wetenschappelijke informatie zoeken / Sociale Wetenschappen
    "Alles staat toch op internet?" Hoe vind je wetenschappelijke informatie en hoe selecteer en evalueer je de zoekresultaten? Deze cursus, door de UB ontwikkeld voor studenten in de sociale wetenschappen, is tevens uitstekend bruikbaar voor studenten Media en Communicatie.

Portals

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van een aantal databanken op het gebied van Media en Communicatie.  


  • Deze databank biedt een brede toegang tot bibliografische gegevens inzake communicatie-gerelateerde artikelen, rapporten, papers en boeken van uitgevers en onderzoeksinstellingen. Met behulp van 360 Link is het mogelijk de volledige tekst van de gevonden artikelen op te sporen.


  • Een allesomvattende portal op het terrein van de communicatiewetenschappen.


  • Een citatiedatabase: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd.

    • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden