Speciaal voor: Pedagogische en onderwijswetenschappen

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Pedagogische wetenschappen.

Online cursussen van de Universiteitsbibliotheek

Portal

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van pedagogische en onderwijswetenschappen.


  • Een bibliografische databank van de Education Resources Information Center op het gebied van de pedagogische en onderwijswetenschappen, vanaf 1966. Amerikaans georiënteerd. Er is zowel een ProQuest versie beschikbaar, als via ERIC zelf.

  • Dé bibliografische databank op het gebied van de psychologie. Deze databank bevat samenvattingen van artikelen, congrespapers, boeken en dissertaties. De UB biedt PsycINFO aan via OvidSP.

  • Een bibliografische databank op het gebied van de sociologie en aanverwante vakgebieden. Deze databank bevat samenvattingen van artikelen, congrespapers, boeken en dissertaties. Met behulp van 360 Link is het mogelijk direct de volledige tekst van de gevonden artikelen op te sporen.


  • Een citatiedatabase: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd. Eén van de onderdelen van deze databank is Social Sciences Citation Index (SSCI).
    • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden

Informatie over informatievaardigheden bij de opleiding Pedagogische wetenschappen

Nog niet beschikbaar.