Speciaal voor: Rechten

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Rechten.

Portals

 • Resources on Law
  Op deze Engelstalige pagina zijn alle informatiebronnen samengebracht op het gebied van rechten, die beschikbaar zijn via de website van de UB.
 • Overheidsinformatie
  Deze portal is meer dan een overzichtelijke verzameling links op het gebied van nationale, Europese en international overheidsinformatie. Je leest ook hoe je betrouwbare overheidsinformatie zoekt, wat de  wetenschappelijke waarde ervan is en hoe je het gebruikt  in een paper of scriptie.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van rechten.

 • Navigator
  Databank met juridische en fiscale informatie. Bevat alle Nederlandse jurisprudentie, wet- en regelgeving en modellen voor de rechtspraktijk. Artikelen zijn fulltext aanwezig.

 


 • Databank OpMaat is een nederlandstalige databank die vanaf 1995 toegang geeft tot: officiële publicaties, wet- en regelgeving, jurisprudentie, SDU jurispridentietijdschriften,
  EU-wet- en regelgeving.

   


 • Archief van met name Amerikaanse juridische tijschriften, het federaal register, rapporten van het Amerikaans Hoge Gerechtshof (Supreme Court) en Amerikaanse verdragen.

Informatie over informatievaardigheden van de Faculteit Rechtsgeleerdheid