Speciaal voor: Sociologie

De verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Sociologie.

Online cursus van de Universiteitsbibliotheek

Portals

 • Resources on Sociology (Engelstalig)
  Op deze webpagina zijn alle informatiebronnen samengebracht op het gebied van sociologie, die beschikbaar zijn via de website van de UB.
 • Overheidsinformatie
  Deze portal is meer dan een overzichtelijke verzameling links op het gebied van nationale, Europese en international overheidsinformatie. Je leest ook hoe je betrouwbare overheidsinformatie zoekt, wat de  wetenschappelijke waarde ervan is en hoe je het gebruikt  in een paper of scriptie.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van sociologie.


 • Een bibliografische databank op het gebied van de sociologie en aanverwante vakgebieden. Deze databank bevat samenvattingen van artikelen, congrespapers, boeken en dissertaties. Met behulp van 360 Link is het mogelijk direct de volledige tekst van de gevonden artikelen op te sporen.

  • LibGuides van ProQuest - u kunt hier korte demonstraties bekijken van zoekacties in Sociological Abstracts.

 • Een citatiedatabase: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd. Eén van de onderdelen van deze databank is Social Sciences Citation Index (SSCI).

  • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden

Informatie over informatievaardigheden van de Faculteit der Sociale Wetenschappen