Speciaal voor: Wijsbegeerte

Verschillende studierichtingen hebben hun eigen wetenschappelijke informatiebronnen. Op deze pagina vindt u diverse ingangen voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie voor de studierichting Wijsbegeerte.

Online cursus van de Universiteitsbibliotheek

Portal

 • Resources on Philosophy (Engelstalig)
  Op deze webpagina zijn alle informatiebronnen samengebracht op het gebied van wijsbegeerte, die beschikbaar zijn via de website van de UB.

Specifieke databanken

Veel databanken bieden hun eigen handleidingen en online (live) instructies aan. Zij helpen u optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze databanken. Hier vindt u een overzicht van handleidingen van databanken op het gebied van wijsbegeerte.


 • Deze databank bevat samenvattingen van boeken en tijdschriften op het gebied van de filosofie en filosofie van de vakwetenschappen.

  • User Guides - deze handleidingen gaan niet specifiek in op Philosopher's Index, maar wel op de zoekfuncties van de interface OvidSP.


 • Een citatiedatabank: in deze databank kunt u opzoeken wie een bepaald tijdschriftartikel heeft geciteerd. Eén van de onderdelen van deze databank is Arts and Humanities Index.

  • Training - u kunt hier opgenomen trainingen bekijken, inschrijven voor Live Trainingen, en tutorials downloaden
  • Research Impacts - online cursus van de UB, met aandacht voor verschillende citatiedatabanken

Informatie over informatievaardigheden van de Faculteit der Wijsbegeerte