UB Instructie NL   De basics van wetenschappelijk publiceren   Schrijven: een vak apart

Schrijven: een vak apart

In de wetenschap wordt soms onderschat hoe belangrijk het is om goed te kunnen schrijven. Hoewel uiteraard de onderzoeksresultaten de kern van je publicatie zijn, is een goede (schriftelijke) presentatie onontbeerlijk wanneer je gaat publiceren.

Wetenschappelijk schrijven is niet gemakkelijk; het schrijven van een goed artikel is dat nog minder. Er is een groot verschil tussen het schrijven van je thesis of dissertatie en het schrijven van een artikel; boeiend schrijven voor een groot publiek is een vak apart. Je zal dan ook hoogstwaarschijnlijk wat oefening nodig hebben voor je artikel wordt geaccepteerd in tijdschriften of conferenties.

De belangrijkste valkuilen en tips met betrekking tot het schrijven van een wetenschappelijke publicatie zullen in dit hoofdstuk aan bod komen.

    

Tip:

Kijk voor trainingen en cursussen op het gebied van taal en schrijven eens op de website van het Taal en Trainingscentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.  

 

Tip:

In de UB Portal Informatievaardigheden staan onder de header 'speciaal voor' links naar webpagina's per vakgebied, waarin je wordt doorverwezen naar relevante online cursussen, tutorials en handleidingen. Deze zijn gericht op het schrijven en onderzoeken binnen een bepaald vakgebied.