UB Instructie NL   RefWorks   Tot slot

Tot slot

Deze cursus biedt een kort overzicht van de mogelijkheden en toepassingen van RefWorks, met speciale aandacht voor de databanken van de UB. De UB biedt hiernaast iedere derde maandag van de maand een Workshop RefWorks aan. In deze workshop wordt aandacht besteed aan het importeren, beheren, exporteren en delen van referenties. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier, de link vindt u onderaan deze pagina. Het is ook mogelijk een RefWorks-workshop aan te vragen voor uw studenten of een groepje collega's. U kunt hiervoor het Reactieformulier in het menu aan de linkerkant van het scherm gebruiken. De UB zal dan contact met u opnemen.

Als u een uitgebreide kennismaking wilt met RefWorks, dan kunt u zich inschrijven voor een 'Webinar'. In 75 minuten worden door medewerkers van RefWorks de basis- of de geavanceerde mogelijkheden van RefWorks getoond. De inschrijving loopt via de website van RefWorks. Opgenomen webinars zijn te raadplegen door in uw RefWorks-account te klikken op Help en Tutorial te kiezen: er zijn verschillende tutorials beschikbaar.

Maandelijks worden nieuwe importfilters, output styles en extra functies aan RefWorks toegevoegd. Ook vinden geregeld veranderingen plaats binnen de databanken van de UB, die consequenties kunnen hebben voor het gebruik van RefWorks. Om u van deze wijzigingen op de hoogte te kunnen houden, heeft de UB een (Engelstalige) weblog gemaakt.

Heeft u vragen over RefWorks, dan kunt u contact opnemen met de UB via het Reactieformulier. U vindt dit formulier in het menu aan de linkerkant.

Weblog RWEUR: RefWorks for the EUR
Workshop RefWorks 

RefWorks Webinars

RefWorks Libguide
Handig overzicht met alle ondersteuning van RefWorks zelf, zoals filmpjes, Quick Start Guide en workbooks.