UB Instructie NL   RefWorks   Van start met RefWorks

Van start met RefWorks

Een RefWorks-account aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van RefWorks, heeft u een RefWorks-account nodig. Dit moet u zelf aanmaken.

EUR-studenten en -medewerkers doen dat als volgt:

 1. Ga vanaf een computer op de universiteit of via een VPN-verbinding naar www.refworks.com.
 2. Klik op Login.
 3. Mogelijk verschijnt er een pop-up met de mededeling 'Do you want to view only the webpage content that was delivered securely? Klik dan op No.
 4. Klik op de link Sign up for a New Account.
 5. Controleer of 'Erasmus University Rotterdam' onder Step 1 staat. RefWorks herkent u dan als EUR-medewerker/student. U hoeft dan niet voor uw account te betalen.
 6. Vul uw ERNA e-mailadres in (let op: een EUR-student e-mailadres eindigt op @student.eur.nl)
 7. Kies uw login name en wachtwoord (gebruik geen & in de loginnaam). RefWorks wil gebruikers aanmoedigen hun e-mailadres te kiezen als login name, uw e-mailadres wordt daarom voor u ingevuld als login name. U kunt dit aanpassen.
 8. Klik op de knop Next
 9. Vul uw naam in
 10. Selecteer het onderwerpsgebied en gebruikerstype.
 11. Vul de codes die u op het scherm ziet in.
 12. Klik op de knop Create Account.
 13. Uw account is aangemaakt, u kunt direct met RefWorks aan de slag. U ontvangt van RefWorks een bevestigings-e-mail.

U kunt nu inloggen via www.refworks.com.

Verwijzingen opnemen in een Word-document

U kunt met RefWorks verwijzingen opnemen in een Word-document. Dit kan op verschillende manieren, de handigste manier is met het programma Write-n-Cite. Dit programma dient u vanuit uw RefWorks-account te installeren op uw computer: ga naar het tabblad Tools en kies Write-n-Cite.
U kunt kiezen voor Write-n-Cite for Windows en Write-n-Cite for Mac.

Er zijn twee versies van Write-n-Cite voor Windows beschikbaar. Write-n-Cite 4 is het gebruikersvriendelijkst, maar werkt alleen met Word 2007, 2010 en 2013. Als u een oudere versie van Word gebruikt, dan dient u Write-n-Cite III te installeren. Hoe u werkt met Write-n-Cite leest u hier.

Let op: maak géén RefWorks-account aan als u onderstaand scherm ziet: u maakt dan een tijdelijke RefWorks-account aan, waarvoor u na 30 dagen moet betalen. Betaalt u niet, dan worden uw gegevens onbereikbaar.

Als uw bevestigings-e-mail begint met 'Welcome to RefWorks, offered to you by the University Library of the Erasmus University Rotterdam', dan weet u zeker dat u een RefWorks-account heeft aangemaakt via de EUR.


Als u dit scherm ziet als u wilt inloggen, vul dan de Group Code van de EUR in - deze code stuurt RefWorks mee met de bevestigingse-mail.

Inloggegevens kwijt?

Als u uw inloggegevens kwijt bent, stuur dan een berichtje via het Reactieformulier in het menu aan de linkerkant van dit scherm. Wij vragen dan een nieuw wachtwoord voor u aan, zodat u uw referenties in RefWorks niet verliest.