Beheer

Web of Science biedt diverse mogelijkheden om je zoekresultaat te bewaren en te beheren. Zoekresultaten kunnen worden bewaard op een server en zijn via ‘My Saved Searches’ toegankelijk. Op basis van deze zoekresultaten kun je worden geattendeerd op nieuwe publicaties binnen je onderzoeksgebied (search history alerts). Met ‘My Citation Alerts’ wordt je geattendeerd wanneer bepaalde publicaties of bepaalde auteurs worden geciteerd. Je kunt op deze manier ook automatisch bijhouden hoe eigen onderzoek wordt aangehaald in nieuw verschenen tijdschriftartikelen.

Met ‘My EndNote Web’ kun je je zoekresultaat opslaan en beheren en zo geheel automatisch een literatuurlijst samenstellen.
’My ResearcherID’ is een mogelijkheid waar onderzoekers zich kunnen registreren en een onderzoeksprofiel kunnen samenstellen en deze eventueel toegankelijk maken voor andere onderzoekers.

Om gebruik te maken van deze mogelijkheden moet je je inschrijven. Dit kan via de button ‘Sign in’ boven in het scherm in ‘Web of Knowledge’ of ‘Web of Science’. Om een ResearcherID aan te maken is een registratie vereist via de button ‘Register’, rechts in het scherm.

Sign in

 

Sign-in

  Klik op de afbeelding voor een demonstratie