Community for Learning & Innovation

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit met het programma Digitaal is Normaal veel in online onderwijs geïnvesteerd. Om verschillende lopende initiatieven met elkaar te verbinden en verder te versterken is er nu een nieuw programma gestart: de Community for Learning & Innovation. De projecten van Digitaal is Normaal zijn hierin ondergebracht.

In de Community for Learning & Innovation (CLI) bundelen faculteiten, facultaire innovatieteams, docenten en studenten hun krachten om samen te werken aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Lees meer over CLI.

Nieuws

Vacature: Full Professor of Higher Education in a Digital Environment

Vrijdag, 17 november 2017

To tackle the challenges of providing top-level university education, Leiden University, Delft University of Technology and Erasmus University Rotterdam have joined forces. Through this partnership three universities with complementary specializations create a world-class platform for educational research, innovation and training: the Centre for Education and Learning.

Het onderwijs van de toekomst kan nu al

Woensdag, 15 november 2017

Er is al zoveel mogelijk op het gebied van onderwijsvernieuwing. Toch laat de EUR nog veel kansen liggen, betoogt universiteitsraadslid Nadine Nieuwstad.

Digitalisering Nederlands hoger onderwijs moet sneller

Dinsdag, 14 november 2017

De Vereniging Hogescholen, de Vereniging van Universiteiten en SURF overhandigen vandaag tijdens de SURF Onderwijsdagen de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Digitalisering activeert studenten

Vrijdag, 8 september 2017

De VSNU start het academisch jaar met een impuls voor digitalisering in het onderwijs. Technologie moet niet achterblijven op het eiland van de technische universiteiten, maar door alle vakgebieden en universiteiten heen gedragen worden. Wat gebeurt er op dit punt al, en wat leren we daarvan?

Rector lanceert Community for Learning en Innovation

Dinsdag, 5 september 2017

Eén plek waar de universiteit MOOCs, web lectures en innovatieve ideeën kan ontwikkelen op het gebied van digitalisering en onderwijs. Daarvoor moet de nieuwe Community for Learning en Innovation gaan zorgen. Vandaag, tijdens de opening van het academisch jaar, gaf rector Huib Pols het officiële startschot.