Academic Teaching Lab 2017

Einddatum
Vrijdag, 17 november 2017, 18:00
Hotel Sassenheim

Het LDE Centre for Education & Learning nodigt docenten van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, die van plan zijn of de wens hebben om hun onderwijs te innoveren, uit om deel te nemen aan het Academic Teaching Lab.

Het CEL Academic Teaching Lab is een exclusieve gelegenheid voor LDE docenten om een snelle ontwikkeling door te maken tijdens een tweedaagse, intensieve workshop. Samen met collega’s, coaches en andere experts wordt gewerkt aan verbetering van onderwijs middels heel praktische sessies en hands-on learning.

De derde editie van het Academic Teaching Lab zal plaatsvinden op donderdag 16 en vrijdag 17 november 2017.

Wat is het?

Het doel van het Academic Teaching Lab is om docenten inspiratie, flow en focus te bieden in tweedaagse ‘snelkookpan’, waarin zij met onderwijskundige experts, adviseurs, docent trainers en zo nodig andere experts, werken aan een concreet idee om het onderwijs te verbeteren/innoveren.

Voortdurende feedback van collega’s en experts maakt dat docenten in deze intensieve dagen komen tot een stevig actieplan. Docenten gaan naar huis met:

• een concreet verbeteringsplan voor hun onderwijs;
  • een ontwikkelings- en implementatieplan voor dit verbeterde onderwijs;
  • uitbreiding van hun netwerk van collega’s en experts.

Voor wie is het?

Maximaal 12 docenten van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam zijn uitgenodigd om deel te nemen. Ervaring met onderwijsinnovatie is niet nodig; een goed idee is voldoende. BKO kwalificatie is wel vereist. Selectie van kandidaten vindt plaats middels beoordeling van een onderwijs innovatieplan.

Welke thema’s kunnen aan bod komen?

Thema’s van de workshops en benodigde expertise van de begeleiders wordt bepaald door de inhoud van de innovatieplannen van de geselecteerde deelnemers. Mogelijke thema’s:

• hoe verbeter ik motivatie van studenten/studiesucces?
  • hoe kan ik mijn onderwijs blended maken?
  • kan ik gamification in mijn onderwijs toepassen, zoja, hoe?
  • is Augmented Learning iets voor mij om toe te passen?

Praktische zaken

Het Academic Teaching Lab begint op donderdagochtend en duurt tot vrijdagmiddag en vindt plaats in hotel Sassenheim. Deelname is gratis, inclusief hotel accommodatie en verzorging. Aanmelden kan door het indienen van een onderwijs innovatievoorstel dat voldoet aan de volgende criteria:

• Concreet product: wat wilt u na deze twee dagen bereikt hebben?
  • Innovatief karakter: wat maakt uw project innovatief?
  • Effect op studenten: hoe zal uw onderwijsinnovatie het leren van studenten beïnvloeden?
  • Constructieve uitlijning:  passen uw werkvormen bij de leerdoelen die u wilt bereiken?
  • Toepasbaarheid: hoe kunnen de resultaten van uw project gebruikt worden in uw onderwijs?

U kunt zich aanmelden als u:

• een BKO kwalificatie heeft of vrijstelling daarvan

• een onderwijs innovatievoorstel van maximaal 2 A4 pagina’s indient

• bovenstaande criteria gebruikt als paragraaf titels in uw voorstel
  • uw voorstel mailt naar info@educationandlearning.nl
  • het aanmeldingsformulier (in Engels) invult

NB: Afhankelijk van de samenstelling van de groep zullen delen van het Academic Teaching Lab in het Engels zijn.

Deadline om uw voorstel in te dienen: vrijdag 29 september 2017

Publicatiedatum: 1 juni 2017