It’s a wrap: Van boek naar streamingsdienst

Tijdens ONE meeting #6 gaf Farshida ons een verder inzicht in de streamingsdienst voor studieliteratuur (zoals Spotify).

ELC-Library

Een pilot van de Erasmus Law College (ELC-)Library is in augustus 2015 gestart. De ELC-Library is een streamingsdienst juridische literatuur voor eerstejaars bachelor studenten van Erasmus School of Law. Eén van de redenen om deze dienst te starten is het grote aantal studenten dat ieder jaar bij ESL start. Om al deze studenten te voorzien van hardcopy literatuur is een lastige taak. Door gebruik te maken van ELC-Library kan de hoeveelheid hardcopy literatuur drastisch verlaagd worden.

In de pilot zijn 100 studenten en 50 tutoren betrokken. Studenten betalen €20,00 per maand voor de dienst, dit is aanzienlijk minder dan de kosten voor studieboeken die normaalgesproken moeten worden aangeschaft door studenten. In de eerste 5 maanden betalen studenten in het algemeen €400,00. De pilot eindigt aan het einde van het academisch jaar 2015-2016.

Live-opname

>> Klik hier om de live-opname te zien <<