Community for Learning & Innovation

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit met het programma Digitaal is Normaal veel in online onderwijs geïnvesteerd. Om verschillende lopende initiatieven met elkaar te verbinden en verder te versterken is er nu een nieuw programma gestart: de Community for Learning & Innovation. De projecten van Digitaal is Normaal zijn hierin ondergebracht.

In de Community for Learning & Innovation (CLI) bundelen faculteiten, facultaire innovatieteams, docenten en studenten hun krachten om samen te werken aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Lees meer over CLI.

Nieuws

Movers & Shakers: Rianne, Job, Tamar en Marjolein

Donderdag, 28 april 2016

Het programmateam blijft in beweging. Onze trainee Rianne Nieuwdorp heeft per 1 juni een baan gevonden als beleidsadviseur bij OOS. Mooie move want zo kan Rianne haar talenten blijven inzetten voor de EUR. En gelukkig blijft ze ook een dag per week bij het programma werken.

Facultaire gesprekken over online onderwijsprojecten

Vrijdag, 22 april 2016

De afgelopen maand zijn met vrijwel alle faculteiten van de EUR eerste gesprekken gevoerd over de volgende stap die zij willen zetten op het gebied van online onderwijs.

Lancering twee nieuwe MOOCs EUR op Coursera

Donderdag, 21 april 2016

De afgelopen maand zijn er twee nieuwe MOOCs (Massive Open Online Courses) op de EUR gelanceerd: de MOOC Innovation Management (RSM) en de MOOC Serious Gaming (ESHCC).

Verslag: Seminar Digitaal Toetsen van SURF

Woensdag, 20 april 2016

De klassieke toets op papier maakt al steeds vaker plaats voor digitale toetsen met rijke, adaptieve of open vraagvormen. Op dinsdag 19 april 2016 organiseerde SURFacademy een seminar waarin projectleiders van de Innovatieregeling Digitaal toetsen hun ervaringen met het ontwikkelen van digitale vormen van toetsen en leren lieten zien.

Projectaanpak Digitaal Toetsen goedgekeurd

Woensdag, 20 april 2016

Goed nieuws voor het project digitaal toetsen! De stuurgroep heeft de projectaanpak 2016-2017 goedgekeurd. Deze projectaanpak richt zich op het verbeteren van de ondersteunende diensten, het opzetten van een community en het vormen van een digitaal toetsbeleid.