Community for Learning & Innovation

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit met het programma Digitaal is Normaal veel in online onderwijs geïnvesteerd. Om verschillende lopende initiatieven met elkaar te verbinden en verder te versterken is er nu een nieuw programma gestart: de Community for Learning & Innovation. De projecten van Digitaal is Normaal zijn hierin ondergebracht.

In de Community for Learning & Innovation (CLI) bundelen faculteiten, facultaire innovatieteams, docenten en studenten hun krachten om samen te werken aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Lees meer over CLI.

Nieuws

Jaarplan online onderwijs 2016 goedgekeurd

Maandag, 15 februari 2016

In de stuurgroepvergadering van 9 februari j.l. is het jaarplan online onderwijs 2016 goedgekeurd. De focus in 2016 ligt bij de ontwikkeling van nieuwe online modules, verdere verbetering van het campus-based onderwijs door de inzet van online onderwijs- en leertrajecten en het uitvoeren van cutting-edge innovatieprojecten.

Nieuwe projecten online onderwijs gestart!

Maandag, 15 februari 2016

Recent zijn vier nieuwe innovatieve projecten gestart op het gebied van online onderwijs. Het betreft de ontwikkeling van een MOOC Health Business Administration, de ontwikkeling van online modules op het gebied van de rol van pluralisme in economie, het blended maken van de Master Public Health Track en het het ontwikkelen van flexibele, zeer korte online oefenmodules op het gebied van microeconomie en statistiek.

Digitaal Toetsen: een nieuw vervolg

Vrijdag, 12 februari 2016

Het project Digitaal Toetsen begint met een nieuwe start! Na de Visiebijeenkomst van 7 oktober 2015 heeft het project even stilgelegen om een nieuwe focus en aanpak te bepalen. De nieuwe trekkers van het project voor 2016 zijn Marit Nieuwenhuys (Risbo), Sanne van Herpen (Risbo) en Rianne Nieuwdorp (Digitaal=Normaal).

Update: Digitaal Roosteren

Vrijdag, 12 februari 2016

Het project had nog een aantal producten die moesten worden opgeleverd: Web Room Booking en de interface vanuit Syllabus Plus ten behoeve van de publicatie van de roosters op SIN Online. De eerste is inmiddels door Real Estate Services (RES) in gebruik genomen. Hiermee kunnen zij hun klanten weer beter bedienen als het gaat om het reserveren van zalen voor niet-onderwijsactiviteiten.