Zoeken

Agenda

Digitaal is Normaal

Opdracht na studiereis: zorg voor nationaal plan onderwijsinnovatie

Donderdag, 20 april 2017

Begin april nam SURF een groep van 10 bestuurders, de 2 directeuren van de VSNU, de nieuwe directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering van OCW en 2 leden van de WTR mee op studiereis naar Boston. Het thema was Personalised Learning. Na afloop kreeg SURF een opdracht mee naar huis: zorg voor een nationaal plan voor onderwijsinnovatie.

Instagram, contentmarketing en vloggen in het hoger onderwijs

Dinsdag, 18 april 2017

Op 3 april vond de vijfde editie van Online Media in Higher Education plaats. Het jaarlijks terugkerende congres had als thema 'Destination XYZ' en werd dit jaar op de Technische Universiteit Delft georganiseerd. In dit artikel lees je over de hoogtepunten: van storytelling tot het Instagramgebruik in het hoger onderwijs. Tot slot geeft de Universiteit Wageningen je nog wat tips om je op weg te helpen met je eerste vlog.

SURF studiereis: Onderwijs op maat

Dinsdag, 11 april 2017

Van 2 tot 6 april namen een groep bestuurders van hogescholen en universiteiten deel aan een studiereis van SURF naar Boston. De studiereis heeft als thema “Personalised Learning”. Tijdens de reis maakte SURF elke dag een verslag: de Personalised Times.

De universiteit van morgen: een gids in online cursussen wereldwijd

Woensdag, 29 maart 2017

Straks studeer je niet meer af aan de UvA of de RUG. Nee, je sprokkelt online de benodigde kennis bij elkaar. Herzie daarom bestel en regelgeving, betogen Jan Anthonie Bruijn en Sicco de Knecht.

Update verwerving LMS

Donderdag, 23 maart 2017

Rond de jaarwisseling werd er door D2L en de Erasmus Universiteit Rotterdam samen nog hard gewerkt aan het uitproberen van een aantal koppelingen tussen EUR systemen en het Learning Management System (LMS) Brightspace (tijdens de technische Proof of Concept).