Community for Learning & Innovation

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit met het programma Digitaal is Normaal veel in online onderwijs geïnvesteerd. Om verschillende lopende initiatieven met elkaar te verbinden en verder te versterken is er nu een nieuw programma gestart: de Community for Learning & Innovation. De projecten van Digitaal is Normaal zijn hierin ondergebracht.

In de Community for Learning & Innovation (CLI) bundelen faculteiten, facultaire innovatieteams, docenten en studenten hun krachten om samen te werken aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Lees meer over CLI.

Nieuws

Innovation Hub is now live [EN]

Dinsdag, 2 mei 2017

Check out the most recent developments, features and available information on educational renewal online! The Innovation Hub website of the Erasmus School of Economics is now up and running. 

Opdracht na studiereis: zorg voor nationaal plan onderwijsinnovatie

Donderdag, 20 april 2017

Begin april nam SURF een groep van 10 bestuurders, de 2 directeuren van de VSNU, de nieuwe directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering van OCW en 2 leden van de WTR mee op studiereis naar Boston. Het thema was Personalised Learning. Na afloop kreeg SURF een opdracht mee naar huis: zorg voor een nationaal plan voor onderwijsinnovatie.

Instagram, contentmarketing en vloggen in het hoger onderwijs

Dinsdag, 18 april 2017

Op 3 april vond de vijfde editie van Online Media in Higher Education plaats. Het jaarlijks terugkerende congres had als thema 'Destination XYZ' en werd dit jaar op de Technische Universiteit Delft georganiseerd. In dit artikel lees je over de hoogtepunten: van storytelling tot het Instagramgebruik in het hoger onderwijs. Tot slot geeft de Universiteit Wageningen je nog wat tips om je op weg te helpen met je eerste vlog.

SURF studiereis: Onderwijs op maat

Dinsdag, 11 april 2017

Van 2 tot 6 april namen een groep bestuurders van hogescholen en universiteiten deel aan een studiereis van SURF naar Boston. De studiereis heeft als thema “Personalised Learning”. Tijdens de reis maakte SURF elke dag een verslag: de Personalised Times.

De universiteit van morgen: een gids in online cursussen wereldwijd

Woensdag, 29 maart 2017

Straks studeer je niet meer af aan de UvA of de RUG. Nee, je sprokkelt online de benodigde kennis bij elkaar. Herzie daarom bestel en regelgeving, betogen Jan Anthonie Bruijn en Sicco de Knecht.