Community for Learning & Innovation

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit met het programma Digitaal is Normaal veel in online onderwijs geïnvesteerd. Om verschillende lopende initiatieven met elkaar te verbinden en verder te versterken is er nu een nieuw programma gestart: de Community for Learning & Innovation. De projecten van Digitaal is Normaal zijn hierin ondergebracht.

In de Community for Learning & Innovation (CLI) bundelen faculteiten, facultaire innovatieteams, docenten en studenten hun krachten om samen te werken aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Lees meer over CLI.

Nieuws

Vijfde MOOC live: Economics from a pluralist perspective

Maandag, 16 januari 2017

Op 30 januari 2017 start de vijfde EUR MOOC op Coursera: Economics from a pluralist perspective. Dit is de eerste MOOC waarbij economie vanuit verschillende theoretische en methodologische standpunten beschouwd worden en aangegeven waarom dit waardevol is.

Let the games begin: de EUR Game is live!

Maandag, 12 december 2016

Afgelopen maand is de EUR Game live gegaan. In samenwerking met het IT Development team heeft Digitaal is Normaal een quiz app ontwikkeld voor docenten en studenten van alle faculteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Vernieuwd onderwijsportaal MyEUR gelanceerd

Vrijdag, 25 november 2016

Rotterdam, 25 november 2016 - MyEUR is live! Met myeur.nl, heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een portaal gerealiseerd waarin studenten alles kunnen vinden wat zij nodig hebben om hun studie succesvol te kunnen doorlopen. Het is voor het eerst dat een project in samenspraak met de verschillende faculteiten en met de studenten zelf ontwikkeld is. Een bijzondere samenwerking voor een bijzonder project. Wilco te Winkel, Product Owner van MyEUR, heeft donderdag 24 november myeur.nl gelanceerd.

Zafar en prof. Houweling verwerven subsidie voor VR experiment

Donderdag, 10 november 2016

Het dynamische duo is een van de winnaars van de Innovation Challenge 2016/2017, waardoor een subsidie is verworven. De jury koos uit 58 voorstellen 5 winnaars, waaronder Erasmus School of Law.

Impressie EDUCAUSE door Gerard Baars

Donderdag, 10 november 2016

Van 26-28 oktober 2016 vond in Anaheim de jaarlijke Educause-conferentie plaats. Deze conferentie, die ca. 8000 participanten trekt, richt zich op het gebruik van IT / technologie in het onderwijs.