April

EUR in de media

 • Klimaataandacht groeit, aantal donateurs daalt 

  28-04-2017
  Lucas Meijs

  De aandacht voor het klimaat is groter dan ooit en dus lijken het ideale tijden voor natuur- en milieuorganisaties om donateurs te werven. Maar milieuclubs krijgen juist steeds minder donateurs. Hoogleraar Lucas Meijs geeft verklaringen hiervoor. 

  BNR

 • Topmannen houden innovatie tegen

  26-04-2017
  Henk Volberda

  Bedrijven moeten innoveren om te overleven, maar het komt er vaak niet van. En dat ligt meestal aan aan de hoogste baas, vindt een meerderheid van de senior directieleden. Dat verbaast Henk Volberda niet: "Als topmannen moeten kiezen, gaan ze liever voor efficiency en kostenbesparingen dan voor investeringen in innovaties."

  ED 

 • Duurzamer Nederland 

  24-04-2017
  Jan Rotmans

  Een groep Nederlandse hoogleraren roept de politiek op tot het maken van een grote ommezwaai naar een groene economie. Dat staat maandag in een open brief in dagblad Trouw die is opgesteld door Jan Rotmans.

  De Volkskrant
  RTV Rijnmond

 • Multitasken

  17-04-2017
  Jos de Mul

  Hoogleraar Jos de Mul geeft antwoord op de vraag waarom mensen het steeds moelijker vinden om één ding tegelijk te doen. Niet zozeer de multitasktaak zélf is verslavend, maar de kick die je krijgt van een nieuwe prikkel.

  Trouw

 • Turkse verkiezingsuitslagen

  15-04-2017
  Jaco Dagevos

  Bijna twee op de drie Turkse Nederlanders steunen het beleid van president Erdogan. Deze mate van steun komt volgens Jaco Dagevos niet geheel onverwacht. Eerdere onderzoeken lieten al zien dat de Turkse gemeenschap erg loyaal is aan haar land van herkomst.

  De Volkskrant 

 • Vader gelukkig als kostwinner

  12-04-2017
  Sean de Hoon

  Vaders zijn nog altijd gelukkiger als ze voltijds werken, terwijl moeders liever parttimer zijn, concludeert socioloog Sean de Hoon in zijn proefschrift over ouderschap, geluk en inkomen. 

  BNR
  De Telegraaf
  RTL Nieuws

 • Apotheek is geen euthanasie-automaat

  08-04-2017
  Martin Buijsen

  Euthanasie draait om patiënt en dokter. Maar wie verstrekt de dodelijke middelen? De apotheker. En die voelt zich gepasseerd.

  Trouw

 • Beleggen

  07-04-2017
  Mathijs van Dijk

  Eind 2016 bleek uit onderzoek dat meer particulieren vanwege de lage spaarrente kiezen voor beleggen. Vorig jaar werden 1,21 miljoen beleggende huishoudens geteld, honderdduizend meer dan een jaar eerder. Maar is beleggen wel voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

  NU.nl

 • Ondernemingen en liefdadigheid

  01-04-2017
  Lonneke Roza

  Jaarlijks geven ondernemingen liefst een half miljard euro aan charitatieve doelen, al dan niet via hun stichtingen. Dat blijkt uit onderzoek van Lonneke Roza, die onlangs promoveerde op bedrijven en liefdadigheid.

  AD   
  NU.nl

Enkele faculteiten, instituten en Erasmus MC verzorgen ook zelf een 'in de Media' rubriek.