Show all / Hide all

fold faq

Waar kan ik applicaties vinden en gebruiken in mijn @wEURk werkplek?

Op de website appstore.eur.nl treft u de Application Catalogus aan met alle software die voor uw @wEURk werkplek beschikbaar is.

Category: FAQ Top5, Applicaties
fold faq

Wat is een BYOD (Bring Your Own Device) of CYOD (Choose Your Own Device)?

De mogelijkheid om met een ’BYOD’ of 'CYOD' te werken bij de EUR vloeit voort uit het beleid dat medewerkers toestaat om mobiele apparaten (laptops, tablets en smartphones) die persoonlijk eigendom zijn, naar hun werkplek mee te nemen en om deze apparaten te gebruiken voor toegang tot bevoorrechte informatie en toepassingen bij de EUR. De term Bring Your Own Device is veelgebruikt. Maar omdat het de keuze is van de medewerker welk apparaat hij of zij gebruikt, spreken we bij de EUR ook wel van een Choose Your Own Device.

fold faq

Kan ik met mijn Apple gebruik maken van @wEURk?

Ja, wanneer u toegang heeft tot internet en u heeft de Microsoft Remote Desktop Client geïnstalleerd, kunt u met uw Apple computer verbinding maken met uw @wEURk werkplek. Voor meer informatie over de toegang tot de @wEURk-werkplek met uw Apple verwijzen wij u graag naar:

www.eur.nl/atweurk/instructies/flexibel_werken_via_remote_desktop/

Category: Werkplek, FAQ Top5
fold faq

Hoe kan ik met een ‘own device’ werken?

U kunt met een 'own device' werken indien u toegang heeft tot internet en beschikt over een computer, tablet, telefoon of ander apparaat waarop een Microsoft Remote Desktop Client geïnstalleerd kan worden.

Voor meer informatie over de toegang tot de @wEURk-werkplek met uw CYOD verwijzen wij u graag naar:

www.eur.nl/atweurk/instructies/flexibel_werken_via_remote_desktop/

fold faq

Ik heb een laptop van de EUR. Kan ik deze met @wEURk gebruiken?

Ja dat kan, echter mogelijk op verschillende manieren. Het SSC ICT heeft een aantal typen en merken laptops die gegarandeerd goed werken en volledig ondersteund worden met @wEURk. Deze laptops vallen in het zogenaamde kernassortiment. Wanneer uw laptop in het kernassortiment zit dan is het mogelijk deze te migreren naar een @wEURk werkplek. Mocht uw laptop niet in het kernassortiment zitten dan kunt u hem blijven gebruiken en via een remote desktop cliënt verbinding maken met uw (RDS) @wEURk werkplek. Uw laptop wordt dan een zogenoemde ‘CYOD’ ofwel Zelf-beheerde werkplek. Voor meer informatie over de toegang tot de @wEURk-werkplek met uw CYOD verwijzen wij u graag naar: http://www.eur.nl/atweurk/instructies/flexibel_werken_via_remote_desktop/

Met de @wEURk-werkplek kunnen medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) 'anytime', 'anyplace' en op 'any device' werken. De enige voorwaarde daarvoor is een internetverbinding.