Algemene Cultuurwetenschappen

Achter de schermen in de wereld van kunst en cultuur

Opleiding in het kort

Je hebt een passie voor kunst en cultuur. Daarom wil je weten wat er zich afspeelt achter de schermen bij culturele evenementen en organisaties. Deze studie maakt je wegwijs in de cultuursector.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Bachelor
Diploma
BA
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands en Engels
Tijdsduur
3 jaren
Studiepunten (EC)
180
Begindatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
1 mei
Bekijk alle

Waarom deze opleiding?

Waarom luistert de een alleen maar naar Beyoncé, terwijl de ander zweert bij Beethoven? En hoe komt het dat anderen allebei in hun playlist hebben staan?

Dit is zomaar een vraag die je als student Algemene Cultuurwetenschappen leert beantwoorden. Door de veelzijdige benadering van kunst en cultuur is ACW in Rotterdam uniek in Nederland.

Meer weten? Ontmoet ons hier

Kom meer te weten over deze opleiding op een van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van Algemene Cultuurwetenschappen werken over de gehele breedte van de kunst- en cultuursector als bijv. beleidsmedewerker, fondsenwerver, educatief medewerker, producent of curator.

Onze studenten vertellen

Aniek Maas

Student Algemene Cultuurwetenschappen

Door het diverse vakkenpakket kan je zelf onderzoeken wat je het leukste vindt en waarin je, je verder wilt specialiseren. Dat spreekt mij heel erg aan.
Door het diverse vakkenpakket kan je zelf onderzoeken wat je het leukste vindt en waarin je, je verder wilt specialiseren. Dat spreekt mij heel erg aan.

Ik ben Algemene Cultuurwetenschappen gaan studeren omdat ik altijd al erg geïnteresseerd ben geweest in kunst en cultuur. Ik vind veel aspecten binnen de kunst- en cultuurwereld leuk. Daarom, heb ik er lang over gedaan om te beslissen waar ik mij precies op wil focussen. Het is erg fijn dat Algemene Cultuurwetenschappen aan de EUR meerdere kanten van cultuur belicht. Je leert in deze opleiding diverse cultuuruitingen te analyseren en deze in bijvoorbeeld een sociologische, economische of politieke context te plaatsen. Hierdoor zit er voor iedereen wel iets interessants voor je bij. Door het diverse vakkenpakket kan je zelf onderzoeken wat je het allerleukste vindt en waarin je, je verder wilt specialiseren. Dat spreekt mij heel erg aan. 

Daarnaast is studeren in Rotterdam erg leuk. Binnen de universiteit zijn er veel mogelijkheden om elkaar te leren kennen. Zo worden er veel evenementen georganiseerd en kan je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij een studie- of sportvereniging. Dee stad Rotterdam heeft ook veel te bieden. Het is een dynamische stad met veel cultuur, sport en recreatie en er zijn genoeg leuke ontmoetingsplekken voor iedereen!

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen