Algemene Cultuurwetenschappen
Achter de schermen in de wereld van kunst en cultuur

Aansluitende masters voor Bachelor Algemene Cultuurwetenschappen

Na drie jaar ontvang je je bachelordiploma. Daarna kun je verschillende kanten op. Je kunt een masteropleiding gaan volgen, maar kunt ook gaan werken in de kunst- en cultuursector of de mediabranche.

Arts, Culture and Society

Voor wie de veranderingen in de nationale en internationale kunst- en cultuursector wil leren begrijpen, in een context wil leren plaatsen en wil sturen is Arts, Culture and Society de juiste masteropleiding.

Cultural Economics and Entrepreneurship

Dit masterprogramma is geschikt voor studenten die de economie van kunst en cultuur, de marketing van culturele producten en het cultureel ondernemerschap willen leren begrijpen.

Place, Culture and Tourism

In deze master bestudeer je de toeristische industrie vanuit verschillende hoeken en onderzoek je hoe globalisatie en (digitale) media deze sector veranderen.

Media Studies

De master Media Studies kent vijf specialisaties: Media & Business, Media & Creative Industries, Media, Culture & SocietyMedia & Journalistiek en Digitalisation, Surveillance & Privacy.

Research Master in the Sociology of Culture, Media and the Arts

Voor de liefhebbers van diepgravende theorie en wetenschappelijk onderzoek. De Research Master legt veel nadruk op onderzoek(smethoden). Je benadert de kunst- en cultuursector en de mediawereld vanuit een sociologische hoek. Deze master is dé voorbereiding op een wetenschappelijke loopbaan in cultuur, media en/of kunst, binnen de universiteit of erbuiten.