Toelating

Algemene Cultuurwetenschappen

Wil jij weten wat er backstage gebeurt in de kunst- en cultuursector? In deze bachelor kun je je diepgaand bezighouden met organisatie-, communicatie- en beleidsvraagstukken in deze sector. Spreekt deze uitdaging je aan? Dan heeft Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam je veel te bieden! 

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

  • een vwo-diploma;
  • een propedeuse van een hbo / wo-opleiding;
  • een Colloquium Doctum toelating;
  • een buitenlands diploma.

Toelatingseisen vwo-diploma

Je kunt met alle profielen instromen.

Toelatingseisen hbo en wo-propedeuse

Je wordt ook toegelaten met een propedeuse- of einddiploma van een erkende universitaire of hbo-opleiding.

Toelatingseisen ouder dan 21 jaar (Colloquium doctum)

Als je 21 jaar of ouder bent en je beschikt niet over de vereiste vooropleiding dan kan je in bepaalde gevallen toch worden toegelaten. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van een van de opleidingen. Meer informatie vind je op colloquium.eur.nl. Ook de studieadviseur kan je over het colloquium doctum informeren (zie Contact).

Toelatingseisen Buitenlands diploma

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met goed gevolg hebt afgerond, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit, telefoon (010) 408 17 86. 

Aanmelden en inschrijven

Aanmelden en inschrijven voor een opleiding doe je via Studielink. Je bereikt Studielink via www.eur.nl/studielink

Studielink maakt het zowel instellingen als studenten makkelijker. Je hoeft je maar op één plek in te schrijven, uit te schrijven of een adreswijziging door te geven. Ook kun je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO (voorheen IB-groep).

Meer specifieke informatie over:

Toekomstige studenten moeten zich aanmelden in Studielink.

Nee, wij rekenen geen extra bedrag voor het aanmelden.

Ja, je kunt je al aanmelden.

In sommige gevallen kun je de 21+ toets (het zogenaamde colloquium doctum) afnemen. Lees er meer over op deze pagina en volg de instructies.

Je kunt alleen in september starten met de opleiding.

Je kunt niet vanuit een andere studie instromen in deze opleiding, op geen enkel moment in het jaar. Alle bachelorstudenten starten verplicht in het eerste jaar van het programma en lopen het volledige driejarige programma door. Het is dus niet mogelijk om eerder behaalde studiepunten mee te nemen naar deze opleiding. Uitzonderingen worden zelden gemaakt en kunnen alleen gemaakt worden na officiële toelating. De Examencommissie zal zich verdiepen in je verzoek en je persoonlijke dossier meenemen in hun beoordeling.

Het is goed om je te realiseren dat je in het eerste jaar een Bindend Studie Advies (BSA) ontvangt. Dit betekent dat je alle 60 studiepunten in het eerste jaar van de bachelor gehaald moet hebben om door te mogen gaan met de opleiding. Daarbij is aanwezigheid bij de werkgroepen verplichten en zijn er vrij veel deadlines voor opdrachten. Kortom: als je twee opleidingen wilt volgen moet je goed kunnen plannen. Als je wilt weten of twee studies haalbaar zouden zijn voor je, adviseren we je om ons huidige rooster te bekijken en deze naast het huidige rooster van de andere opleiding te leggen. Zo kun je kijken of het roostertechnisch gezien mogelijk is om de opleidingen naast elkaar te volgen. Sommige studenten lukt het om twee opleidingen tegelijk te volgen, maar het vereist een goede planning en een hoop vastberadenheid. Mocht je nog meer vragen hebben over het combineren van twee opleidingen, neem dan vooral contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Medio augustus kun je al meedoen aan de Eurekaweek, een introductieprogramma voor alle studenten van Rotterdam. Per e-mail ontvang je meer informatie over het introductieprogramma van je opleiding en de data waarop de eerste colleges plaatsvinden.

Op de website van het ESSC lees je meer over de collegekaart. Je hebt de kaart nodig om mee te doen aan tentamens en boeken te lenen in de Universiteitsbibliotheek. Je ontvangt deze kaart pas als je aanmelding (waaronder de betaling van het collegegeld) voltooid is en je een (Nederlands) adres in Studielink hebt ingevuld.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de toelatingscommissie via info.acs@eshcc.eur.nl.

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen