Double Degree Recht & Bedrijfskunde

Waarom Bachelor Double Degree in Recht en Bedrijfskunde studeren

Vind je zowel Recht als Bedrijfskunde interessant? Wil jij excelleren? Doe dan de dubbele bachelor en master in Recht en Bedrijfskunde! Twee studies in zes jaar, in plaats van acht. Twee titels en een vol programma. Voor aanpakkers met hoge cijfers.

Waarom een double degree in Recht & Bedrijfskunde in Rotterdam?

  • Dit programma kan alléén in Rotterdam.
  • Je wordt professional in twee vakgebieden.
  • Met een dubbele titel onderscheid jij je op de arbeidsmarkt.
  • In zes jaar tijd krijg je vier diploma's en twee mastertitels.

Wat houdt de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde in?

De Double Degree in Recht & Bedrijfskunde is een studieprogramma waarmee studenten in vier jaar zowel de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht als de bacheloropleiding Bedrijfskunde afronden. In de twee jaar daarna volgen zij een master in elk van beide studierichtingen. Erasmus School of Law en Rotterdam School of Management spannen zich ervoor in studenten die dit programma volgen, zo goed mogelijk te begeleiden bij hun dubbelstudie.

Er wordt een aantal zaken voor je geregeld. Zo wordt een combinatierooster voor je uitgezocht waarbij de onderwijsactiviteiten van beide studies elkaar niet overlappen. Ook wordt rekening gehouden met het feit dat tentamens elkaar niet overlappen. Bovendien geeft het programma recht op een aanzienlijk aantal vrijstellingen. De nadruk ligt in de eerste jaren van het programma op de Bedrijfskundestudie en in de latere jaren op de Rechtenstudie.

Wil je alles weten over hoe wetten en regels de samenleving reguleren? En ben je geïnteresseerd in hoe organisaties functioneren? Dan is de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde echt iets voor jou. Het geeft je de mogelijkheid om de bedrijfskundige kant van allerlei vraagstukken te zien en te begrijpen, maar tegelijkertijd ontdek en doorgrond je ook de juridische kant van diezelfde vraagstukken.

Het is wel van belang je te realiseren dat het programma behoorlijk zwaar is. Zo volgt een Recht en Bedrijfskundestudent meerdere vakken tegelijkertijd en maakt hij meer tentamens in eenzelfde periode. Het programma richt zich dan ook op goede en gemotiveerde studenten die een brede interesse hebben in beide vakgebieden.