Dubbele bachelor en master in Economie en Recht

Toelatingseisen voor Bachelor Dubbele bachelor en master in Economie en Recht

  • Interesse in rechten én economie?
  • Durf je de intellectuele uitdaging aan van een dubbelstudie?
  • Wil je je onderscheiden van anderen?
  • Wil je alles uit jezelf halen? 

Dan is het Mr.drs.-programma precies wat je zoekt! Maar let op, het intensieve programma is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om flink aan te pakken.

Studenten met een VWO-diploma met een gemiddeld eindcijfer van minimaal 7.0 kunnen rechtstreeks aan het programma beginnen. Studenten met buitenlandse vooropleiding kunnen een mail sturen naar visscher@law.eur.nl om te bekijken of hun diploma en cijfergemiddelde ook rechtstreeks toegang geven tot het programma. Alle andere studenten beginnen eerst met één van beide studies. Als ze hun bachelor-1 in hun eerste jaar afronden met een gemiddelde van 7.0 of hoger, kunnen ze in het tweede jaar alsnog in het programma instromen Zie de ‘veelgestelde vragen’ voor meer informatie over de 7.0-norm.

Een volledige inschrijving voor de Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.) bestaat uit twee onderdelen:

  • Je stuurt een brief of e-mail aan de heer mr.dr. L.T. Visscher waarin je aangeeft dat je het programma wilt gaan volgen.
    E-mail: visscher@law.eur.nl (coördinator van de Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.))
  • Wanneer je in het bezit bent van een Nederlandse vooropleiding meld je je via Studielink aan voor een opleiding. Rond eerst de inschrijving af voor je economiestudie, ga dan terug naar de startpagina van Studielink en kies voor ‘Nieuw Inschrijvingsverzoek’. Nu schrijf je je ook voor je rechtenstudie in. Ook kan je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO.
  • Wanneer je in het bezit bent van een buitenlandse vooropleiding (hier wordt ook onder verstaan een Internationaal of Europees Baccalaureate Diploma behaald binnen Nederland) bestaat de aanmeldprocedure uit 2 stappen. Stap is 1 is meld je aan in Studielink. Rond eerst de inschrijving af voor je economiestudie, ga dan terug naar de startpagina van Studielink en kies voor ‘Nieuw Inschrijvingsverzoek’. Nu schrijf je je ook voor je rechtenstudie in. Ook kan je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO. Stap 2 is melden via het EUR Aanmeldportaal. Na aanmelding in Studielink ontvang je verschillende automatisch gegenereerde berichten waaronder een link naar het EUR Aanmeldportaal en jouw ERNA login + paswoord waarmee je in kunt loggen op het Portaal. In het Portaal beantwoordt je de benodigde vragen en upload je de vereiste aanmelddocumenten. Deadline voor studenten met een buitenlandse vooropleiding is 1 mei. Deze deadline is strikt! Studenten die problemen ondervinden met het krijgen van de link naar het EUR Aanmeldportaal kunnen contact opnemen met het Admissions Office via admissions.office@eur.nl of +31.10.408.1786. Studenten die de ERNA login + paswoord niet lijken te ontvangen, dienen contact op te nemen met de ICT afdeling via +31.10.408.8880 of servicedesk@ict.eur.nl

Let op: studenten met een buitenlandse vooropleiding dienen net als studenten met een Nederlandse vooropleiding een wiskundecursus of een deficiëntietoets wiskunde te maken in het kader van hun toelating voor de economiestudie. Het Admissions Office bepaalt aan de hand van je vooropleiding of je de wiskundecursus of de deficiëntietoets Wiskunde dient te volgen. Voor meer informatie zie de pagina over aanmelden en toelaten.

Deadline is 1 mei

Inschrijven moet voor 1 mei waarbij je recht op toelating hebt als je hebt voldaan aan de verplichte deelname aan de studiekeuzeactiviteit(en). De laatste dag waarop het aanmeldproces kan worden afgerond is dinsdag 30 april.

Studiekeuzeactiviteit voor de economiestudie

Wanneer je een VWO-diploma hebt behaald met daarbinnen het vereiste wiskundevak dan is de studiekeuzeactiviteit het onderdeel van jouw aanmelding waarbij de opleiding probeert je bewust te maken van de studiekeuze die je maakt.

De studiekeuzeactiviteit bestaat uit de vragenlijst met daarbij, bij Erasmus School of Economics, eventueel een aanvullende studiekeuze activiteit bestaande uit een verplichte wiskundecursus. Hiervoor is gekozen omdat onderzoek onder onze eerstejaars studenten uitwijst dat hun wiskundeachtergrond zeer bepalend is voor het succesvol kunnen afronden van een bachelor aan Erasmus School of Economics. Studenten met een VWO wiskunde A cijfer lager dan een 6,5 blijken een geringe kans te hebben hun economiestudie met succes te voltooien. Echter, ook voor studenten met een wiskunde B achtergrond kan de wiskundecursus een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure zijn.

Of de wiskundecursus voor jou wel of niet verplicht is hangt af van het advies (negatief, waarschuwing, positief) dat door Erasmus School of Economics aan je wordt gegeven.

Mocht je je inschrijving in Studielink pas na 1 mei hebben afgerond en vervolgens na het volledig invullen van de vragenlijst een negatief advies hebben ontvangen, dan zullen we je afwijzen voor de studie van je keuze.

Let op! Over een eenmaal gegeven advies kan niet gecorrespondeerd worden.

Belangrijke deadlines:

Stap

Wanneer

Meld je aan voor de opleiding van je keuze via www.studielink.nl

Voor 1 mei 

Vul de SKA-vragenlijst die direct volgt op je inschrijving in studielink volledig in.

(Check hier de status van je vragenlijst)

Direct bij je inschrijving in Studielink

Let op: Geadviseerd wordt om de vragenlijst uiterlijk op 24 juli in te vullen i.v.m. de deadline voor het aanvragen van inlogcodes voor de wiskundecursus. Of je de cursus dient te volgen is afhankelijk van het advies wat volgt op de ingevulde vragenlijst.

Bij een negatief of waarschuwingsadvies dien je je in te schrijven voor de Verplichte Online Wiskundecursus via de link op deze pagina

(Let op! Wanneer je je na 1 mei hebt aangemeld en je hebt een negatief advies gekregen dan wordt je automatisch afgewezen voor de studie van je keuze, de wiskundecursus doet dan niet meer ter zake)

Vanaf 1 juni en uiterlijk op 31 juli

Doorloop de Verplichte Wiskundecursus volledig

(Let op! Het niet op tijd afronden van de Verplichte Wiskundecursus leidt tot afwijzing van deelname aan de studie van je keuze)

Uiterlijk op 11 augustus

(Gemiddeld benodigde tijd voor de Verplichte Wiskundecursus is 30 uur)

Het is je eigen verantwoordelijkheid dat bovengenoemde stappen volledig, juist en op tijd worden doorlopen. Wanneer bovengenoemde aan jou gestelde deadlines niet door jou worden gehaald wordt je inschrijving afgewezen. Mocht je tegen problemen aanlopen neem dan zo snel mogelijk contact op met Erasmus School of Economics.

Let op! Klik hier voor uitgebreide en belangrijke informatie over de Studiekeuzeactiviteit, het complete SKA-tijdspad én om je in te schrijven voor de wiskundecursus.