Studeren in Rotterdam

Geschiedenis

Rotterdam: Make It Happen

De studentenstad Rotterdam moet je ontdekken. Maar achter de skyline ligt een inspirerende, gezellige stad waar je zeker een leuke studententijd hebt.

Rotterdam

Innovatief en vooruitstrevend; zo kun je Rotterdam het best omschrijven. Als je de stad eenmaal hebt ontdekt, is het de ideale plek om je studietijd door te brengen. Gezellige bars, hippe restaurants en in de zomer de festivals. En al die bedrijven die de Rotterdamse skyline vormen? Je toekomstige werkgever zit om de hoek van de universiteit!

Studentenleven

Als je het leuk vindt, kun je je aansluiten bij een studenten- of studievereniging. Naast veel gezelligheid helpen zij je ook bij studeren en je bouwt bovendien een groot netwerk op. Handig! Ook op de campus is van alles te beleven: in het nieuwe theater van het Erasmus Paviljoen zijn vaak debatten en concerten. Leuke ontspanning naast het studeren!

Sport

Roeien bij Skadi, dansen bij de Erasmus Dance Society of voetballen bij Antibarbari: de verenigingen van Erasmus Sport zorgen ervoor dat je in goede conditie blijft. In het nieuwe sportcentrum op de campus kan je praktisch alle sporten die je kunt bedenken beoefenen. Topsporters zitten hier ook goed: Erasmus Sport helpt bij het maken van een passend studieprogramma.

Eurekaweek

Je studententijd begin je goed met de Eurekaweek, voorafgaand aan je eerste studiejaar. In vier dagen leer je de stad, het studentenleven en de universiteit kennen. Je woont een feestje (of twee) bij van de studentenverenigingen, gaat op City Tour en ontdekt de cultuur van Rotterdam. De meeste vriendschappen sluit je al voor het eerste college in september begint.

Wonen

Een leuke studentenkamer is in Rotterdam goed te vinden. Veel ‘traditionele’ studentenhuizen staan in de gezellige wijk Kralingen, maar ook dichter naar het centrum huur je voor een goede prijs. Met de fiets of de tram ben je zo op de campus. Via studentenverenigingen, medestudenten of Vestia Rotterdam Stadswonen kom je snel aan leuke woonruimte.

Introductieactiviteiten

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen