Liberal Arts & Sciences

Opleiding

Erasmus University College (EUC) biedt een driejarige bachelor diploma (BSc) aan in Liberal Arts and Sciences. Je kunt het programma zien als een combinatie van breedte en diepte, waar je uitgedaagd wordt om verschillende academische gebieden te ontdekken om perspectief te creëren en connecties te leggen tussen disciplines. Bovendien wordt je onderwezen in academische vaardigheden om de door jouw vergaarde kennis effectief te gebruiken. Uiteindelijk zal je specialiseren in een vakgebied: een van onze vier ‘Majors’, om jou voor te bereiden op een Masterprogramma of een carrièrepad in een van de duizenden richtingen.

EUC’s vier afdelingen zijn:

  • Life Sciences
  • Humanities
  • Economics and Business
  • Social and Behavioural Sciences

Erasmus University College (EUC) biedt een inspirerende mix van structuur en vrijheid aan; genoeg structuur om te verzekeren dat jouw bachelor diploma specifiek genoeg en waardevol is, maar met genoeg vrijheid om je andere academische gebieden te laten verkennen. Tijdens jouw drie jaar besteed je ongeveer een derde van je tijd aan verplichte vakken en de rest aan het nastreven van je Major en het verkennen van keuze- en extra-curriculair

Curriculum

Studenten bij Erasmus University College (EUC) studeren drie jaar om hun bachelor diploma in Liberal Arts & Sciences te behalen. Tijdens die drie jaar volg je verplichte Academic Core (ACC) vakken om je een sterke basis van kennis en kunde te geven. Ook declareer je een Major die bepaalde vakken vereist, waarna je nog steeds veel persoonlijke keuze behoudt. Daarom zijn de wegen die onze studenten met betrekking tot ons curriculum volgen vaak verschillend.

Tijdens hun academische carrière leren de studenten in een actieve omgeving. De meeste eerstejaarsvakken en een paar tweede- en derdejaarsvakken volgen een methode genaamd Problem Based Learning. Wanneer dit niet mogelijk is, worden casus studies of een andere vormen van actief leren gebruikt.

Jaar 1 in een notendop

Als EUC student focus je eerst op de Academic Core, die bestaat uit vijf innemende interdisciplinaire vakken en vier vakken die academische vaardigheden behandelen. De interdisciplinaire vakken wijden zich aan de grote thema’s, bekeken door een multidisciplinaire lens. De vakken over academische vaardigheden vervullen twee doelen: ten eerste ontwikkelen deze vakken jouw potentie om uit te blinken in een academische omgeving (bijvoorbeeld schrijven, presenteren en referenties maken). Ten tweede, zullen deze vakken je kennis laten maken met de wereld van onderzoek. Tenslotte zal je dit jaar beginnen met jouw curriculum personaliseren door drie extra vakken te kiezen uit een wijd aanbod van vakken op EUC.

Jaar 2 in een notendop

In jouw tweede jaar leg je de focus op jouw Major, een track van maximaal 10 vakken waarmee je jouw kennis en skills in specifiek academisch gebied verdiept. EUC biedt majors in vier verschillende academische afdelingen aan: Economics & Business, Life Sciences, Social & Behavioural Sciences and Humanities. Parallel aan de vakken in jouw gekozen Major, zal je ook jouw kennis en skills in kwantitatief en kwalitatief onderzoek verdiepen, waardoor je in jouw professionele toekomst klaar zult zijn om de groeiende hoeveelheid dataonderzoek aan te pakken.

Jaar 3 in een notendop

Jouw derde jaar bij EUC is het moment om jouw curriculum verder te personaliseren, door bijvoorbeeld op uitwisseling te gaan of een minor te doen. Je zal jouw studie afsluiten met een capstone project, wat een mogelijkheid is om al de door jou vergaarde kennis tijdens je academische carrière te combineren.

Vakken

Voor een grafisch overzicht van alle vakken en een voorbeeld van een EUC curriculum, klik hier.