Algemene Cultuurwetenschappen

Bachelor of Arts (BA) in Algemene Cultuurwetenschappen

Je hebt een passie voor kunst en cultuur. Daarom wil je weten wat er zich afspeelt achter de schermen bij culturele evenementen en organisaties. Algemene Cultuurwetenschappen maakt je zowel theoretisch als praktisch wegwijs in de cultuursector.

Waarom een Bachelor Algemene Cultuurwetenschappen studeren in Rotterdam?

Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam is uniek door de veelzijdige benadering van kunst en cultuur. Soms zet je een sociologische bril op en bestudeer je hoe kunst tot stand komt en wat mensen vinden van kunst. Een andere keer kijk je naar de economie van kunst en  cultuur: wat is kunst waard en hoe wordt het aangeboden aan het publiek?

De Rotterdamse bachelor heeft nauwe contacten met kunst- en cultuurinstellingen in Rotterdam en daarbuiten. Als je ACW studeert in Rotterdam, studeer je in een innovatieve en altijd bruisende stad met vele festivals, musea en pop-up initiatieven. Een leuke stage vinden wordt zo een stuk eenvoudiger!

En wist je dat je ACW ook kunt combineren met een bachelor aan de Willem de Kooning Academie, Erasmus University College of Codarts? Je volgt dan de Double Degree RASL, waarin je op unieke wijze de theorie en praktijk van kunst en cultuur combineert.

Pim Nugteren, online marketeer bij Carré

"Zonder de studie Algemene Cultuurwetenschappen was ik waarschijnlijk nooit gekomen waar ik nu ben."

Lees Pims verhaal