Algemene Cultuurwetenschappen

Bachelor of Arts (BA) in Algemene Cultuurwetenschappen

Je hebt een passie voor kunst en cultuur. Daarom wil je weten wat er zich afspeelt achter de schermen bij culturele evenementen en organisaties. Algemene Cultuurwetenschappen maakt je zowel theoretisch als praktisch wegwijs in de cultuursector. 

Waarom een Bachelor Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam?

Zorgt de vergrijzing in Nederland voor een verandering in vraag en aanbod naar kunst en cultuur? 
Welke impact heeft het downloaden en streamen van films en muziek op de film- en muziekindustrie?
Wat betekenen de bezuinigingen op kunst en cultuur voor de wijze waarop de culturele sector is georganiseerd?

Dit zijn allemaal vragen die je als ACW-student leert beantwoorden. Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam is uniek door de veelzijdige benadering van kunst en cultuur. Maar de bachelor Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam focust niet alleen op kunst, ook op economie, sociologie en theorieën over cultuur en politiek. Soms zet je een sociologische bril op en bestudeer je hoe kunst tot stand komt en wat mensen vinden van kunst. Een andere keer kijk je naar de economie van kunst en cultuur: wat is kunst waard en hoe wordt het aangeboden aan het publiek?

De Rotterdamse bachelor heeft nauwe contacten met kunst- en cultuurinstellingen in Rotterdam en daarbuiten. Als je ACW studeert in Rotterdam, studeer je in een innovatieve en altijd bruisende stad met vele festivals, musea en pop-up initiatieven. Een leuke stage vinden wordt zo een stuk eenvoudiger!

En wist je dat je ACW ook kunt combineren met een bachelor aan de Willem de Kooning Academie, Erasmus University College of Codarts? Je volgt dan de Double Degree RASL, waarin je op unieke wijze de theorie en praktijk van kunst en cultuur combineert.

Studenten over Algemene Cultuurwetenschappen

Kjell Noordzij

"De studie bleek perfect voor creatievelingen als ik, die nadenken over kunst en de culturele sector."

 

 


Klik op de foto voor het hele verhaal van Kjell.

Adelindra Meijer

"De diversiteit in het eerste jaar zorgde ervoor dat we in ons eerste jaar de gelegenheid kregen om te ontdekken waar onze kwaliteiten en interesses lagen"

 
Klik op de foto voor het hele verhaal van Adelindra.

Rinske Brand

"Volg je hart. En je ambitie."

 

 

 Klik op de foto voor het hele verhaal van Rinske.


Engelstalig en internationaal

Deze bachelor is ook als Engelstalige opleiding te volgen: IBACS.