Inhoud van de opleiding

Bachelor Geneeskunde

Het beste onderwijs, de beste docenten, het grootste ziekenhuis. Voor Geneeskunde moet je in Rotterdam zijn!

Theorie en praktijk zijn geordend in thema’s, verdeeld over de drie jaar van de bachelor. In elk thema volg je de stappen van oorzaak naar klacht naar ziektebeeld naar behandeling. In het thema ‘Oncologie’ bijvoorbeeld passeren de oorzaken, diagnostiek en behandelingen van kanker de revue. Na drie jaar heb je zo alle belangrijkste ziektebeelden actief bestudeerd.

Kenmerken van onze opleiding zijn:

  • patiënt-georiënteerd onderwijs: vanaf de eerste colleges ontmoet je patiënten;
  • een gedegen training in wetenschappelijk onderzoek;
  • onderwijs in thema’s;
  • de leerlijn ‘consultvoering’, waarin je leert denken als een dokter;
  • veel aandacht voor attitude en communicatie. 

Studiebegeleiding

Studeren doe je niet alleen. Van alle kanten staan wij klaar om je verder te helpen. Naast de docenten zijn er de tutoren en de coaches die je begeleiden. Bij de studieadviseurs kun je terecht als je begeleiding of speciale voorzieningen nodig hebt of bij problemen met je studieplanning. Je kunt met de studentendecaan onder andere spreken over financiële zaken. Je tutor wijst je de weg in het eerste jaar en met je coach kun je gedurende je gehele bachelorstudie praten over je professionele ontwikkeling tot arts.

Bindend Studieadvies (BSA)

Beschik je over voldoende inzet, discipline en motivatie? Aan de EUR zorgen we samen dat jij op tijd kunt afstuderen door middel van een actief programma gericht op het voorkomen van studievertraging. Aan het eind van het eerste jaar dien je minimaal 45 ECTS behaald te hebben en ontvang je een bindend studieadvies. Met een positief advies kun je door naar bachelorjaar 2. Kijk voor meer informatie op: https://www.erasmusmc.nl/geneeskunde/bachelor/bsa/.

Zie jij jezelf hier al rondlopen?