Geschiedenis

Bachelor of Arts (BA) in Geschiedenis

Bij de bachelor Geschiedenis zoek je in het verleden naar antwoorden op de vraagstukken van nu. Je focust op de moderne geschiedenis en wat zij ons kan leren over de hedendaagse politiek, cultuur en economie.

Waarom Geschiedenis in Rotterdam?

Hoe kunnen we de Russische inval in Oekraïne verklaren, kijkend naar het verleden? Wanneer en waarom zijn we jeans cool gaan vinden? En hoe beïnvloeden films als Inglorious Bastards ons beeld van de Holocaust? 

Dit zijn allemaal vragen die je als geschiedenisstudent leert beantwoorden. In de Rotterdamse bachelor bestudeer je de moderne geschiedenis vanuit diverse hoeken. Je richt je op sociologische, culturele, economische of politieke ontwikkelingen en leert de link te leggen tussen toen en nu.

Dat doe je ook tijdens een verplichte stage, of dit nu is bij de overheid, een museum of een onderzoeksinstituut. Daar zijn ze overigens maar al te blij met geschiedenisstudenten. Die hebben namelijk niet alleen veel kennis over verleden en heden, ze zijn ook getraind om goed te schrijven en presenteren – en dus multi-inzetbaar. 

Studenten over Geschiedenis

Michael Oomen

"Je wordt echt klaargestoomd om met grote thema's om te gaan."
Klik op de foto voor het hele verhaal van Michael.

Vera Westerheijden

"Geschiedenis geeft je een nieuwe blik op de wereld: zwart-wit denken zal je niet meer doen."Klik op de foto voor het hele verhaal van Vera.

Puck van den Heuvel

"Je gaat niet alleen anders naar de geschiedenis kijken, maar ook naar huidige ontwikkelingen in de samenleving."


Klik op de foto voor het hele verhaal van Puck.

 


Engelstalig en internationaal

Deze bachelor is ook als Engelstalige opleiding te volgen: International Bachelor in History (IBHistory).