Geschiedenis

Bachelor of Arts (BA) in Geschiedenis

Bij de bachelor Geschiedenis zoek je in het verleden naar antwoorden op de vraagstukken van nu. Je focust op de moderne geschiedenis en wat zij ons kan leren over de hedendaagse politiek, cultuur en economie.

De Rotterdamse bachelor Geschiedenis

Zelf aan de slag

Je zoveel mogelijk wil weten over het verleden, maar je niet wil beperken tot het luisteren naar verhalen en analyses. De docenten van de geschiedenisopleiding leren studenten al van in het eerste jaar zelf informatie opzoeken en kritisch evalueren.

Uitstekend leren schrijven en presenteren

Het verleden ontleden kan ontzettend boeiend zijn, maar je moet je verhaal ook op een scherpe en deskundige wijze kunnen brengen. Daarom is het van belang dat je je schrijfvaardigheden wil verbeteren en dat je open staat voor het geven van presentaties voor kleine groepen.

Up to date en over de grenzen

De globalisering van de wereld heeft ook gevolgen voor de wetenschap. De meest relevante literatuur verschijnt daarom in internationale wetenschappelijke publicaties. We willen onze studenten uiteraard het beste bieden, daarom is alle literatuur Engelstalig. Zo ben je mee met de huidige stand van de wetenschap.

Bovendien reikt onze blik verder dan Nederland: de geschiedenis van Europa en de wereld is ons referentiepunt. Alleen zo kan je ook de geschiedenis van je eigen regio of land juist inschatten.

Actieve werkcolleges

Het studentenleven is verschrikkelijk leuk, maar we werken ook hard in Rotterdam. Daarom geven we intensief onderwijs waarvoor je elke week een aantal teksten moet lezen. We willen geen eenrichtingsverkeer in onze werkgroepen maar vragen om voorbereid deel te nemen aan het debat.

Studeren in Rotterdam 

Innovatief en vooruitstrevend: zo kun je Rotterdam het best omschrijven. Als je de stad eenmaal hebt ontdekt, is het eigenlijk de ideale plek om je studietijd door te brengen. Gezellige bars, hippe restaurants en festivals in de zomer. En al die bedrijven die de Rotterdamse skyline vormen? Je toekomstige werkgever zit om de hoek van de universiteit!

Het Rotterdamse studentenleven

Voorafgaand aan je eerste studiejaar zul je tijdens introductiedagen de stad, het studentenleven en de universiteit leren kennen. Wil je de andere studenten van onze faculteit leren kennen? Word dan lid van ACE, de internationale studievereniging van de ESHCC. ACE organiseert borrels, netwerkevenementen, carriéredagen en reizen.

Meer informatie

Bezoek Rotterdam Info voor meer informatie over het leven in de stad en de leukste plekjes om te bezoeken in Rotterdam. Je kunt de stad zelfs ontdekken met de Rotterdam Info app op je mobiel.

Maaike de Keulenaar

"Wanneer ik naar het nieuws kijk, begrijp ik hoe actualiteiten in elkaar steken door mijn historische kennis."

Lees Maaikes verhaal in de opleidingsbrochure


Engelstalig en internationaal

Deze bachelor is ook als Engelstalige opleiding te volgen: International Bachelor in History (IBHistory).