Frequently Asked Questions

Bachelor Geschiedenis

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de aanmeldings- en toelatingsprocedure.

Show all / Hide all

fold faq

Hoe werkt de toelatingsprocedure precies?

Toekomstige studenten moeten zich aanmelden in Studielink. 

fold faq

Moet ik een bepaald bedrag betalen om me aan te melden bij jullie faculteit?

Nee, wij rekenen geen extra bedrag voor het aanmelden.

fold faq

Ik moet mijn diploma nog halen. Kan ik me al aanmelden en zo ja, wat moet ik dan doen?

Ja, je kunt je al aanmelden.

fold faq

Ik heb geen diploma van de middelbare school behaald. Kan ik me alsnog inschrijven voor de opleiding?

In sommige gevallen kun je de 21+ toets (het zogenaamde colloquium doctum) afnemen. Lees er meer over op deze pagina en volg de instructies.

fold faq

Kan ik ook in februari starten (in plaats van september)?

Je kunt alleen in september starten met de opleiding.

fold faq

Hoeveel collegegeld moet ik betalen en wanneer moet ik dit doen?

Informatie over collegegeld vind je hier. Wil je meer weten, neem dan contact op met het ESSC. Het collegegeld moet voor 1 september betaald zijn.

fold faq

Ik sta momenteel ingeschreven bij een andere bacheloropleiding. Kan ik mijn studie daar voortzetten en mijn studiepunten over laten zetten naar deze opleiding?

Je kunt niet vanuit een andere studie instromen in deze opleiding, op geen enkel moment in het jaar. Alle bachelorstudenten starten verplicht in het eerste jaar van het programma en lopen het volledige driejarige programma door. Het is dus niet mogelijk om eerder behaalde studiepunten mee te nemen naar deze opleiding. Uitzonderingen worden zelden gemaakt en kunnen alleen gemaakt worden na officiële toelating. De Examencommissie zal zich verdiepen in je verzoek en je persoonlijke dossier meenemen in hun beoordeling.

fold faq

Ik wil graag een van jullie bacheloropleidingen combineren met een tweede studie. Is dat mogelijk?

Het is goed om je te realiseren dat je in het eerste jaar een Bindend Studie Advies (BSA) ontvangt. Dit betekent dat je alle 60 studiepunten in het eerste jaar van de bachelor gehaald moet hebben om door te mogen gaan met de opleiding. Daarbij is aanwezigheid bij de werkgroepen verplichten en zijn er vrij veel deadlines voor opdrachten. Kortom: als je twee opleidingen wilt volgen moet je goed kunnen plannen. Als je wilt weten of twee studies haalbaar zouden zijn voor je, adviseren we je om ons huidige rooster te bekijken en deze naast het huidige rooster van de andere opleiding te leggen. Zo kun je kijken of het roostertechnisch gezien mogelijk is om de opleidingen naast elkaar te volgen. Sommige studenten lukt het om twee opleidingen tegelijk te volgen, maar het vereist een goede planning en een hoop vastberadenheid. Mocht je nog meer vragen hebben over het combineren van twee opleidingen, neem dan vooral contact op met de studieadviseur van de opleiding.

fold faq

Wanneer start de opleiding?

Medio augustus kun je al meedoen aan de Eurekaweek, een introductieprogramma voor alle studenten van Rotterdam. Per e-mail ontvang je meer informatie over het introductieprogramma van je opleiding en de data waarop de eerste colleges plaatsvinden.

fold faq

Waar kan ik informatie vinden over mijn collegekaart?

Op de website van het ESSC lees je meer over de collegekaart. Je hebt de kaart nodig om mee te doen aan tentamens en boeken te lenen in de Universiteitsbibliotheek. Je ontvangt deze kaart pas als je aanmelding (waaronder de betaling van het collegegeld) voltooid is en je een (Nederlands) adres in Studielink hebt ingevuld.

fold faq

Mijn vraag staat er niet tussen.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de toelatingscommissie via infohistory@eshcc.eur.nl.