Toelatingseisen

Bachelor Geschiedenis

Geschikt voor jou?

Denk je dat de studie geschiedenis in Rotterdam iets voor jou is? Kom dan zeker naar één van onze open dagen of schrijf je in voor een meeloopdag. Hieronder zetten we alvast een aantal belangrijke eigenschappen van toekomstige studenten op een rijtje:

  • Je wil zoveel mogelijk weten over het verleden, maar je wil je niet beperken tot het luisteren naar verhalen en analyses;

  • Je wil je schrijfvaardigheden verbeteren om je verhaal op scherpe en deskundige wijze te kunnen brengen en staat open voor het geven van presentaties voor kleine groepen;

  • Je bent op de hoogte van de huidige stand van de wetenschap en je blikveld reikt verder dan Nederland. De geschiedenis van Europa en de wereld is ons referentiepunt en de literatuur is Engelstalig;

  • Je neemt deel aan werkgroepen en je bereid je voor op deelname aan het debat, bij het intensief onderwijs hoort het lezen van een aantal teksten iedere week.

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Toelatingseisen vwo-diploma

Elk vwo-profiel geeft recht op toelating tot de bacheloropleiding Geschiedenis in Rotterdam.

Toelatingseisen hbo en wo-propedeuse

Je wordt ook toegelaten met een propedeuse- of einddiploma van een erkende universitaire of hbo-opleiding.

Toelatingseisen ouder dan 21 jaar (Colloquium doctum)

Als je 21 jaar of ouder bent en je beschikt niet over de vereiste vooropleiding, dan kun je in bepaalde gevallen toch worden toegelaten tot de bacheloropleiding Geschiedenis. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van deze opleiding. Meer informatie vind je op colloquium.eur.nl. Ook de studieadviseur kan je over het colloquium doctum informeren (zie Contact). 

Toelatingseisen Buitenlands diploma

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met goed gevolg hebt afgerond, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit, telefoon (010) 408 17 86 (dagelijks van 13.30 - 16.00 uur). Zie voor meer informatie: www.bacheloradmission.eur.nl.

Aanmelden en inschrijven

Aanmelden en inschrijven voor een opleiding doe je via Studielink. Je bereikt Studielink via www.eur.nl/studielink

Studielink maakt het zowel instellingen als studenten makkelijker. Je hoeft je maar op één plek in te schrijven, uit te schrijven of een adreswijziging door te geven. Ook kun je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO (voorheen IB-groep).

Meer specifieke informatie over: