Tijdens je studie

Bachelor Pedagogische Wetenschappen

Stage

De opleiding Pedagogische Wetenschappen is wetenschappelijk en tegelijk praktijkgericht. Zo ontwikkel je onderzoeksvaardigheden, gespreksvaardigheden en diagnostische vaardigheden. Hiervoor zijn practica ingericht, waarbij je vaardigheden in een onderwijsruimte oefent, maar dikwijls ook ‘in het echt’. In het derde jaar ga je praktijkervaring opdoen door stage te lopen. Misschien wil je wel graag meelopen bij een dagbehandelcentrum voor moeilijk opvoedbare jongeren. Of snuif je liever de dagelijkse praktijk op van een school voor speciaal onderwijs, een kinderdagverblijf of het Centrum voor Jeugd en Gezin? Het kan allemaal!

Studievereniging

Cedo Nulli: ik wijk voor niets. De lijfspreuk van Desiderius Erasmus, en de naam van de faculteitsvereniging Sociale Wetenschappen. Koop bij Cedo Nulli je studieboeken met korting, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. Kijk op www.cedonulli.nl voor meer informatie.

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is een geweldige ervaring, waarbij je jezelf ontwikkelt, een andere cultuur leert kennen en tevens studeert. Meer informatie over de bestemmingen, de voorwaarden om op uitwisseling te mogen en de aanmeldings- en selectieprocedure vind je op de website van het International Office ESSB.

 

Karina Stolk

“Ik zou graag voor alle ouders een toegankelijke opvoedcursus opzetten, die handvatten biedt voor een positieve opvoeding.”

Lees Karina's verhaal


Tijdens de bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik intensief kennisgemaakt met de drie afstudeerrichtingen. Uiteindelijk heb ik besloten om de masterspecialisatie Orthopedagogiek te volgen. Mijn passie ligt bij het begrijpen en stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en het bieden van opvoedondersteuning aan ouders. Door het volgen van deze masterspecialisatie en het behalen van de Basisaantekening diagnostiek probeer ik zowel mijn hart als verstand te volgen om uiteindelijk mijn droom te verwezenlijken. Ik zou graag voor alle ouders een toegankelijke opvoedcursus opzetten, die handvatten biedt voor een goede opvoeding. Aanpakken van veel kinderproblematiek ligt naar mijn idee namelijk gedeeltelijk bij de ouders!