Psychologie

Opleiding

Studie in het kort

Je maakt kennis met een breed scala aan onderwerpen zoals geheugen, leervermogen, de psychologie van verslaving en de motivatie van medewerkers. Je leert de psychologische praktijk in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg kennen.

Onderwijsvorm

Kies je voor Rotterdam, dan kies je voor Probleemgestuurd Onderwijs. Je lost in kleine onderwijsgroepen actuele vraagstukken op. Je leert tijdens practica denken, handelen, onderzoeken en oplossen als een echte psycholoog. Het programma van de opleiding wordt al jaren goed beoordeeld door studenten. Wil je liever een internationale bachelor volgen? Bekijk dan de International Bachelor Psychology.

 

Probleemgestuurd Onderwijs

Het eerste jaar

Het eerste bachelor jaar bestaat uit acht blokken van vijf weken, die elk theorieën, toepassingen en vaardigheden binnen een bepaald basisdomein van de psychologie aan de orde stellen. Achtereenvolgens komen deze onderwerpen aan de orde:

  • Mensen in groepen: sociale psychologie
  • Verschillen tussen mensen: persoonlijkheidsleer
  • Nieuwsgierige mens: statistiek
  • Denkende mens: cognitieve psychologie
  • Veranderende mens: ontwikkelingspsychologie
  • Normaal of abnormaal: klinische psychologie
  • Werkende mens: arbeids- en organisatiepsychologie
  • Lerende mens: onderwijspsychologie
Shutterstock

Het tweede en derde jaar

In het tweede bachelorjaar vindt verdieping en uitbreiding plaats van de onderwerpen die in het eerste jaar aan de orde zijn gesteld. Het bestaat eveneens uit acht blokken.

In het derde jaar ‘sorteer je voor’ op de masteropleiding die je in het vierde jaar wilt gaan volgen. Tevens volg je aan het begin van dit jaar een zogenaamde ‘minor’. Deze minor kan verbredend of verdiepend zijn. Bij een verbredende minor volg je enkele vakken bij een andere opleiding; bij een verdiepende minor volg je verdiepende vakken bij de opleiding psychologie. De bachelorfase wordt aan het eind van het derde jaar afgerond met een bachelorscriptie.

Shutterstock
Alle hoorcolleges van de bachelor Psychologie worden gegeven zijn in het Engels. De onderwijsgroepen zijn in het Nederlands.

Alle onderwijsprogramma's onder voorbehoud van wijzigingen. Aan de onderstaande informatie (inclusief de informatie via de links) kunnen geen rechten worden ontleend.