FAQ Erasmus Meeloopdagen

Kijk hieronder naar antwoorden op je vragen, of stel je vraag aan het Erasmus Ambassadors Office (EAO)

- Op de website staat dat de meeloopdag open is, maar ik kan mij desondanks niet aanmelden.
Iedere meeloopdag heeft een maximum aantal plaatsen, als dit maximum is bereikt sluit de meeloopdag zich automatisch voor verdere aanmeldingen. De vermelding op de website dat een meeloopdag ‘gesloten’ is, gebeurt niet automatisch maar wordt door een van onze medewerkers verwerkt. Is de officiele inschrijflijst gesloten, meld je dan aan voor de reservelijst. Je hoort dan alleen iets van ons wanneer je alsnog geplaatst bent.

- Is er een mogelijkheid dat ik alsnog kan meelopen als de meeloopdag gesloten is voor aanmelding?
Als een meeloopdag gesloten is voor aanmelding kan dat twee redenen hebben:
1. De meeloopdag is nog niet geopend: Ongeveer 6 weken voor aanvang wordt de meeloopdag geopend voor inschrijving. Zet deze week in je agenda zodat je op tijd bent met inschrijven.
2. De meeloopdag is vol: Iedere meeloopdag heeft een maximum aantal plaatsen, als dit maximum is bereikt sluit de inschrijflijst van de betreffende meeloopdag zich automatisch. Is de officiele inschrijflijst gesloten, meld je dan aan voor de reservelijst. Je hoort dan alleen iets van ons wanneer je alsnog geplaatst bent.

- Ik zou graag een meeloopdag willen volgen, maar alle meeloopdagen die op de site staan zijn al geweest. Komen er nog nieuwe meeloopdagen waar ik me voor zou kunnen aanmelden?
Gedurende het schooljaar worden er geregeld meeloopdagen georganiseerd, zorg dat je de website goed in de gaten houdt voor nieuwe meeloopdagen.

- Mag ik een vriend/vriendin/ouder/familielid/andere begeleider meenemen?

Een meeloopdag is bedoeld voor mensen die overwegen een studie te volgen op de Erasmus University Rotterdam, niet voor begeleiders. Wil je begeleiders meenemen meld je dan aan voor een Open dag.

- Ik heb mezelf aangemeld, maar heb nog geen uitnodiging ontvangen. Wanneer krijg ik die?
Je krijgt nadat je je hebt ingeschreven op de officiële inschrijflijst een bevestiging van je inschrijving thuisgestuurd. Kort voor aanvang van de meeloopdag sturen wij je de uitnodiging. Mocht je onverhoopt 3 dagen voor aanvang nog geen uitnodiging hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via eao@smc.eur.nl of 010-4082252.
Als je jezelf hebt ingeschreven op de reservelijst, dan nemen wij alleen contact met je op wanneer je alsnog geplaatst bent.

- Wanneer wordt een meeloopdag voor aanmelding geopend?
Wij openen een meeloopdag precies 6 weken (tenzij anders vermeld) voor hij plaatsvindt. We raden je daarom aan deze datum in je agenda te noteren of op een andere manier te onthouden, zodat je er op tijd bij kunt zijn met aanmelden. De meeloopdag van de ene opleiding is meer populair dan de andere. Het is daarom moeilijk in te schatten hoe snel een meeloopdag het maximum aantal inschrijvingen bereikt heeft.

- Er zijn twee inschrijflijsten voor een meeloopdag. Voor welke moet ik me inschrijven?
Er is één officiële inschrijflijst, deze lijst begint met 'inschrijflijst'. Als deze lijst gesloten is omdat het maximum aantal inschrijvingen bereikt is, kun je je inschrijven voor de reservelijst of op de site verder zoeken naar een andere meeloopdag.

- Heeft het zin om me in te schrijven voor de reservelijst?
Ja, het gebeurt regelmatig dat we een afmelding ontvangen. Als afmeldingen ons tijdig bereiken krijgen de personen die zich voor de reservelijst hebben ingeschreven bericht van ons. Je krijgt alleen bericht van ons als je geplaatst bent. Ben je niet geplaatst, krijg je ook geen bericht.

- Ik heb een functiebepeking (handicap) maar wil toch graag meedoen met een Meeloopdag, kan dat?
Ja, schrijf je via het aanmeldformulier in op de inschrijflijst en neem contact op met het Erasmus Ambassadors Office (010-4082252 of eao@smc.eur.nl) als je speciale wensen en/of vragen hebt voor je deelname aan deze dag. Voor meer informatie over studeren met een handicap klik hier.