Bibliotheekdiensten tijdens Corona

Op deze pagina vind je informatie over onze aangepaste dienstverlening en hoe we de huidige Coronamaatregelen hebben toegepast zodat je veilig kan studeren in de UB. 

Openingstijden:

De openingstijden van de diverse bibliotheeklocaties kunnen door omstandigheden veranderen. Check onze actuele openingstijden

Toegang:
De Universiteitsbibliotheek (UB) en de ISS-bibliotheek zijn alleen toegankelijk voor EUR-studenten en -medewerkers die vooraf een studieplek hebben gereserveerd en voor bezoekers die boeken komen inleveren of lenen. De boeken kun je vooraf aanvragen via sEURch. In de studiezalen en uit de RLK-collectie mag je boeken zelf pakken en inzien of lenen. 

Het is momenteel niet mogelijk om de ISS-bibliotheek te bezoeken om te printen, kopiëren of scannen. In de UB is dit wel mogelijk.

Openingstijden overige gebouwen op campus Woudestein (via MyEUR)

Studeren in de Universiteitsbibliotheek (UB) is mogelijk. Op dit moment hebben we ruim 400 studieplekken beschikbaar. Een studieplek reserveren kan met je ERNA-account.

Handig om te weten voordat je een studieplek reserveert:

 • Op maandag tot en met vrijdag kan je studeren tussen 8.00 en 24.00 uur;
 • Op zaterdag en zondag is dit tussen 10.00 en 21.00 uur;
 • Je bent flexibel in de begin- en eindtijd van je reservering;
 • Je kunt zelf een studieplek uitkiezen;
 • Meerdere reserveringen per dag zijn mogelijk. Bijvoorbeeld voor en na een college;
 • De minimale studietijd per reservering is 30 minuten en er is een maximum van 8 uur per boeking;
 • Per week krijg je 50 uur UB-studietijd De week begint op zondag en eindigt op zaterdag;
 • Reserveren kan maximaal 7 dagen van tevoren;
 • Check hier onze actuele openingstijden

Hoe reserveer je een studieplek in de Universiteitsbibliotheek:

 • Reserveer online een studieplek met je ERNA-id
 • Het is mogelijk om voor een bepaalde studieruimte te kiezen;
 • Selecteer een studieplek met of zonder PC;
 • Volg verdere instructies op het scherm om je reservering in te dienen;
 • Je ontvangt een bevestiging van je reservering per mail.

In de UB - check in en check uit:

 • Bij je studieplek scan je de QR-code op de tafel om in te checken én bevestig je met de 3- of 4-cijferige code die in je reserveringsmail staat;
 • Check in binnen de eerste 30 minuten van je reservering, anders vervalt de plek automatisch en kan iemand anders deze reserveren;
 • Check altijd uit als je klaar bent met studeren. Dan wordt de eventueel resterende tijd van je reservering weer aan je UB-studietijd toegevoegd;
 • Let op: check niet uit als je tussendoor een koffie of lunchpauze neemt;
 • Annuleer je reservering, vóórdat deze begint, als je onverhoopt niet kan komen.

Veilig studeren
Om het studeren voor iedereen zo veilig mogelijk te maken vragen we je een mondkapje te dragen als je door de UB loopt en niet te komen als je verkoudheidsklachten hebt.

Meer informatie
Heb je vragen of ondersteuning nodig? Doe dit via het online formulier of bel 010-408 1198

De Universiteitsbibliotheek (UB) is geopend voor het lenen en inleveren van boeken. Check hier onze actuele openingstijden. Deze service is beschikbaar voor iedereen met een EUR-collegekaart of een geldige lenerspas. Het afhalen en inleveren hebben we geheel contactloos gemaakt, zodat we jouw gezondheid en die van onze medewerkers kunnen garanderen. We zien je graag in de bibliotheek, maar houd rekening met elkaar, draag een mondkapje als je door de UB loopt en kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Afhalen en inleveren:

 • Het aanvragen van boeken doe je nog steeds via sEURch;
 • Vraag voor 9.00 uur een boek aan, dan kan je het nog dezelfde dag of de dag erna afhalen;
 • Kom alleen naar de UB als je bericht hebt gehad dat je boek voor je klaarstaat;
 • Een boek lenen en afhalen kan op werkdagen en in het weekend. Het boek blijft 7 werkdagen voor je klaarstaan.
 • Boeken kun je alleen lenen met een bibliotheekpas of je collegekaart: zonder kaart is lenen niet mogelijk.

Diensten voor bezoekers
Het is nog steeds niet mogelijk voor bezoekers om een servicepas te krijgen voor het inzien en aanvragen van publicaties, het inzien van de digitale collectie en om te printen en te kopiëren. Onze excuses hiervoor.

Meer informatie
Heb je vragen of ondersteuning nodig?  Doe dit via het online formulier of bel 010-408 1198.

Digitale collectie
Met onze digitale bronnen, e-modules en online dienstverlening zorgen we ervoor dat je zo optimaal mogelijk thuis kan studeren of werken. Deze diensten zijn alleen beschikbaar voor EUR-studenten en -medewerkers. 

Via sEURch, de A-Z lijst van databanken of bronnen per vakgebied kun je thuis gemakkelijk toegang krijgen tot online artikelen, tijdschriften en boeken. Log in met je ERNA-account als daarom gevraagd wordt. 
Je kunt ook de Lean Library browser extensie installeren. Deze controleert automatisch of de publicaties die je vindt beschikbaar zijn via de Universiteitsbibliotheek. Meer informatie over off-campus toegang.

Fysieke collectie
Het is weer mogelijk de boekencollectie (waaronder de verplichte literatuur) in de studiezalen van de Universiteitsbibliotheek en de RLK-collectie te raadplegen. Deze boeken kan je ook van tevoren aanvragen via sEURch en ophalen. Lees hier meer over bij “Lenen, afhalen en inleveren van boeken”.

Bijzondere Collecties
Het raadplegen van publicaties uit bijzondere collecties in gesloten opstelling (Historisch Didactische Collectie, Collectie Jan Tinbergen en boeken gepubliceerd voor 1850) is momenteel beperkt en op aanvraag mogelijk. Dien je verzoek in via het vragenformulier en je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Publicaties uit de Historisch Didactische Collectie kun je ook zelf aanvragen via sEURch als je al een collegekaart, leners- of raadpleegpas hebt.

Studielandschappen in het Polak- en Sanders-gebouw
De verplichte literatuur in de Studielandschappen Sociologie/Bestuurskunde, Psychologie en Pedagogische wetenschappen van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences in het Polak-gebouw is wel te raadplegen. Hetzelfde geldt voor het Studielandschap van de Erasmus School of Law in het Sanders-gebouw. Check de actuele openingstijden van deze gebouwen.

Lenen bij andere bibliotheken
Boeken lenen uit een andere bibliotheek via interbibliothecair leenverkeer (IBL) is mogelijk.

Diensten voor bezoekers
Het is nog steeds niet mogelijk voor bezoekers om een servicepas te krijgen voor het inzien en aanvragen van publicaties, het inzien van de digitale collectie en om te printen en te kopiëren. Onze excuses hiervoor.
 

Workshops financiele databanken worden alleen online aangeboden.
De individuele ondersteuning wordt online aangeboden. Je kunt ook kiezen voor ondersteuning in het Polak-gebouw. Meer informatie

Eikon/Datastream/Bloomberg is weer beschikbaar in het Polak-gebouw, Y03-18. Meer informatie
EDSC biedt ook online toegang vanaf huis tot Eikon

Meer informatie
Heb je vragen? Check de EDSC website of mail het EDSC.

De online Information Skills modules van de bibliotheek helpen je bij het zoeken, vinden, beoordelen en managen van wetenschappelijke literatuur en data. De modules gaan specifiek in op de topics waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar online informatie voor je opdrachten of scriptie.

Leer vanachter je bureau hoe je uit de online informatie overload de voor jou relevante informatie haalt. Of hoe je je zoekresultaten kunt beoordelen en kan checken op wetenschappelijke kwaliteit.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen