De campus krijgt een hart

In 2010 is de EUR gestart met de uitvoering van de eerste fase van Campus in Ontwikkeling. Na drie jaar bouwen werd het bruisende hart van Woudestein en alle aanpalende vernieuwingen op 5 september 2013 feestelijk geopend met een spectaculaire openingsshow en muziekfestival.

De studenten die in september 2013 aan hun studie begonnen, kwamen op een campus met een heldere plattegrond, een bruisend paviljoen en een groen en levendig hart, waar de auto’s onder het maaiveld zijn verdwenen. Door het nieuwe woongebouw voor (internationale) studenten wonen 370 studenten meer op de campus dan in de jaren daarvoor. 

Erasmus Universiteit Rotterdam - Woudestein

Institutenlaan en Erasmus plaza vormen nu een duidelijke as vanwaaruit alle gebouwen snel en gemakkelijk te bereiken zijn. Aan de Plaza staan twee nieuwe gebouwen: een nieuw, duurzaam gebouwd paviljoen en het nieuwe Hattagebouw met 370 studentenappartementen en daaronder een fitnessruimte. Vanaf de plaza loop je direct naar binnen bij het Erasmus Paviljoen, waar je kunt studeren, elkaar ontmoeten, iets eten en drinken, op het terras zitten, vergaderen of naar voorstellingen kunt kijken. 

Zowel Tinbergen Plaza aan de zuidzijde als het oorspronkelijke A-C-H complex (het huidige hoofdgebouw) aan de noordzijde zijn gemakkelijk te bereiken. Het C-gebouw is gerestaureerd en ook de C-hal is een levendig ontmoetingspunt.

Daarnaast is veel aandacht besteed aan het inrichten en verbeteren van de buitenruimte. Het campushart heeft veel water en groen terug gekregen. Vanaf het terras van het paviljoen en de trappen van de plaza kijk je uit op een grote vijver in een parkachtige omgeving. Dankzij donaties heeft de vijver een fontein en zijn de zo gewaardeerde prunussen teruggebracht in het hart.

Gerealiseerde projecten

Nu in gebruik

Gerealiseerde projecten

CiO I opent ...

Openingen CiO I

CiO I opent ...

Bouwen aan CiO I

Overzicht bouwperiode

Bouwen aan CiO I

Vragen?

Meer weten over Campus in Ontwikkeling fase I?
Neem dan contact op met het Erasmus Facilitair Bedrijf:

campusunderconstruction@eur.nl