Rookzone Bayle Building (J)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wil het roken zoveel mogelijk beperken (conform het overheidsbeleid) en leeft de Tabakswet na. In alle universiteitsgebouwen geldt daarom een rookverbod. 

De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht waarde aan een gezonde werk- en leeromgeving. Daarom realiseert de universiteit vanaf augustus 2020 een volledig rookvrije campus. Roken en meeroken zijn in Nederland de belangrijkste bronnen van verslechtering van de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken hoe eerder jongeren in aanraking komen met roken, hoe groter de kans is dat zij hieraan verslaafd raken. Veel jongeren begint met roken als zij starten met hun studie.

De universiteit neemt alvast haar verantwoordelijkheid en realiseert een rookvrije campus met een overgangsjaar vanaf september 2019 tot en met juli 2020, waar vijf rookzones op de campus worden behouden.

Rookzones tot en met juli 2020

Buiten heeft de EUR vijf vaste plekken om te roken, de zogenaamde buitenrookzones. Rokers kunnen terecht bij:

  • Theil building aan het K.P. van der Mandeleplein (rechterhoek);
  • Balkon van het Tinbergen Building (kant Institutenlaan);
  • Tinbergen Plaza;
  • Zijkant van het Bayle Building;
  • In de hoek van de Buildings Q, N en E.

Op de bovenkant van veel prullenbakken op de campus zijn peukendovers aangebracht.

De rookzones zijn buiten gesitueerd en 24/7 bruikbaar.

Alle gebouwgebruikers horen de rookregels op campus Woudestein te kennen en ze actief na te leven. Herhaaldelijke overtreding van de rookregels kan tot disciplinaire maatregelen leiden.

Naar Bayle building >

Informatie

Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Gebouw
J