Collectie

Het Rotterdamsch Leeskabinet bezit ruim 250.000 boeken en tijdschriften op het gebied van geschiedenis, filosofie, politiek, theologie, kunst en kunstgeschiedenis, taal- en letterkunde, muziek, architectuur en aanverwante academische disciplines. De verzameling wordt voortdurend uitgebreid en geactualiseerd.

In de collectie bevinden zich veel romans, vooral in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Ook heeft het Leeskabinet biografieën en maken thrillers en reisgidsen deel uit van de collectie.

Het Leeskabinet biedt bovendien een gevarieerde tijdschriftencollectie met titels op het gebied van kunst, cultuur, opinie en wetenschap.

Met deze uitgebreide collectie die vooral gericht is op de humaniora, completeert het Leeskabinet de collectie van de Universiteitsbibliotheek en biedt u, als lid van de vereniging, student of medewerker van de EUR toegang tot kennis en verdieping.

Aanwinsten

Nieuwe aanwinsten vindt u in de leeszaal ter inzage. Deze kunnen worden gereserveerd. De aanwinstentafels worden wekelijks aangevuld.

Elk kwartaal brengt het Leeskabinet een aanwinstenlijst uit met de titels die in die periode zijn aangeschaft.

Grenzeloos Lezen

In onze collectie Grenzeloos Lezen verzamelen wij internationale fictie in Engelse vertaling. Daarmee bieden we onze lezers de unieke mogelijkheid via literatuur kennis te nemen van elkaars culturele achterland. Deze collectie staat in de open opstelling onder signatuur 90.55.

Volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram