Over het RLK

Het Rotterdamsch Leeskabinet is dé particuliere bibliotheek van Rotterdam en omstreken, met een bijzondere erfgoedcollectie én actuele titels op het gebied van kunst, geschiedenis, filosofie en vele andere vakgebieden. Het Leeskabinet is gespecialiseerd in de humaniora, met bijzondere aandacht voor literatuur en voor de stad Rotterdam. Naast onze collectie van hoog niveau bieden wij persoonlijke dienstverlening.

Opgericht in 1859 om Rotterdammers te voorzien van een boekerij en leeszaal ter verrijking en verheffing van de geest, heeft het Leeskabinet zich ontwikkeld tot een hoogwaardige erfgoedbibliotheek met een collectie van zo’n 250.000 banden. Onze leden dragen bij aan de instandhouding van dit Rotterdamse culturele erfgoed. Sinds het Leeskabinet gevestigd is in de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit, hebben studenten en medewerkers gratis toegang tot onze collectie.

Naast het beheren en uitbreiden van onze collectie, organiseert het Leeskabinet regelmatig lezingen op het gebied van cultuur, literatuur en wetenschap.