Lenen bij het Leeskabinet

In de online catalogus kunt u zoeken op auteur, titel, of trefwoord. Aan de zoekresultaten kunt u zien of een boek in de open opstelling (‘open collection’) staat, of in het depot (‘closed stacks’). In beide gevallen kunt u het boek aanvragen; u krijgt dan vanzelf bericht wanneer het boek voor u klaargezet is in de afhaalkast. Klik hier voor een duidelijke stap voor stap uitleg over het zoeken en aanvragen van boeken.

Staat een boek in de open opstelling, dan kunt u het ook zelf uit de kast nemen en lenen bij de Self Service Library of aan de balie. Klik hier voor de indeling van de leeszaal.

Wij maken u graag wegwijs. Wilt u assistentie bij het vinden en lenen van een boek, dan kunt u zich altijd wenden tot de medewerker bij de balie.

Lenen bij de Universiteitsbibliotheek

Als lid van het Rotterdamsch Leeskabinet kunt u ook lenen uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek. Klik hier voor uitleg over het doorzoeken van de collectie en van de digitale bestanden van de Erasmus Universiteit.

Lenen uit andere bibliotheken

Als een boek niet aanwezig is in de collecties van het Rotterdamsch Leeskabinet, de Universiteitsbibliotheek, of het International Institute for Social Studies (ISS), dan kunt u het lenen bij een andere bibliotheek via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL). Hieraan zijn kosten verbonden. Meer weten over het IBL? Lees hier verder.