Uitleenreglement

Vrijwel alle boeken van het Leeskabinet zijn uitleenbaar. Afhankelijk van uw soort lidmaatschap kunt u vijf of twaalf boeken tegelijkertijd lenen. De uitleentermijn is 28 dagen. Boeken van het Rotterdamsch Leeskabinet worden drie keer automatisch verlengd, tenzij een andere lener deze reserveert. Medewerkers en studenten van de EUR mogen 50 boeken tegelijk lenen.

Ontvangt u een verzoek om een boek te retourneren, dan is het boek gereserveerd door een andere lener. Ook kan het maximale aantal verlengingen bereikt zijn. Breng het boek dan zo spoedig mogelijk terug. Bij het niet tijdig inleveren van boeken die door een ander gereserveerd zijn worden na verloop van tijd kosten in rekening gebracht en volgt een leenblokkade. Bij het inleveren van de gevraagde boeken wordt de leenblokkade ongedaan gemaakt en wordt de boete geïnd (€ 1,50 per titel).

Leent u boeken van de Universiteitsbibliotheek, dan geldt het uitleenreglement van de Universiteitsbibliotheek. Deze boeken worden niet automatisch verlengd, en boetes zijn hoger dan die van het Leeskabinet.

Voor boeken die niet worden ingeleverd of door een lener worden beschadigd, worden vervangingskosten in rekening gebracht van minimaal € 50 per titel.

Boeken gedrukt vóór 1850 en ander kwetsbaar of zeldzaam materiaal worden niet uitgeleend. Deze boeken kunt u ter inzage aanvragen door een mail te sturen naar leeskabinet@eur.nl.

Nieuwe aanwinsten liggen een aantal weken op de aanwinstentafel. U kunt deze boeken ter plekke inzien en via de online catalogus of via de intekenbriefjes reserveren.