Drs. P. van Leeuwen

Faculty liaison Geschiedenis, Cultuurwetenschappen en Media & Communicatie

E-mailadres
pieter.vanleeuwen@eur.nl
Telefoon
+31 (0)6 40 74 51 58
Faxnummer
Postbus 1738
Adres

Universiteitsbibliotheek, Burgemeester Oudlaan 50
3000 DRRotterdam
Nederland

Bereikbaarheid

Bereikbaar op de Campus Woudestein: dagelijks van 10.00-18.30 uur, behoudens externe verplichtingen. EUR-medewerkers kunnen via Outlook rechtstreeks mijn agenda inzien en een afspraakvoorstel doen.

Functie

Als liaison librarian ben ik verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van wetenschappelijke informatie en data. Dit heeft met name betrekking op het aankopen en beschikbaar stellen van (e-)boeken, tijdschriften en databanken op het gebied van de disciplines van de ESHCC. Daarnaast ondersteun ik medewerkers en studenten bij het gebruiken van deze informatiebronnen door middel van training, persoonlijk advies, en het ontwikkelen van e-modules. De Historisch Didactische Collectie (HDC) valt eveneens onder mijn verantwoordelijkheid.

Een nieuwe taak is het ontwikkelen van een strategie voor het verzamelen en ontsluiten van het universitaire erfgoed van de EUR (zowel in fysieke als in (audio)visuele en digitale vorm).

Projecten

Publicaties

"To preach or to practice: bridging the gap between library practice and user experience in information literacy teaching"

PechaKucha gegeven samen met drs. R. Jongbloed tijdens de European Conference on Information Literacy (ECIL), Istanbul, 22-25 oktober 2013 http://www.slideshare.net/RenskeJongbloed/preach-or-practice-ecil2013 & http://ecil2013.ilconf.org/docs/ecil2013_abstracts.pdf (p. 198)