Introductie

Nomen est omen

De naam is een voorteken en dat is bij de Erasmus University Rotterdam niet anders. Erasmus, de humanist, denker, vertaler en schrijver, dreef in zijn tijd de spot met de misplaatste ernst van velen. Die combinatie van een ongekend scherpe geest en een ‘beide-benen-op-de-grond’-mentaliteit is wat de Erasmus University Rotterdam kenmerkt. De handtekening van Desiderius Erasmus is het logische en onderscheidende logo van de universiteit, die staat voor toegepaste en actieve talentontwikkeling. Die persoonlijk succes belooft. Een universiteit die denken koppelt aan doen op het niveau van ‘excellence’. Excellence met maatschappelijke relevantie. Zoals Desiderius Erasmus - onze naamgever die met zijn boeken grote invloed had op het culturele en intellectuele klimaat van zijn tijd - zijn kennis en denkvermogen in dienst stelde van de maatschappij.

Make it happen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een universiteit met ambitie, met internationale ambitie, die zo past bij de stad waar de universiteit huist: Rotterdam. Het maakt de Erasmus University Rotterdam tot een universiteit voor ambiteuze mensen. Voor studenten en onderzoekers die echt willen groeien, die willen excelleren en het verschil willen maken in de maatschappij. En voor bevlogen docenten die met beide benen op de grond staan. Het maakt de Erasmus University Rotterdam tot de University for ambitious thinkers and doers. Tot een unieke plek where you can make things happen!

Een eigen signatuur

De handtekening van Erasmus is het uitgangspunt voor een bijzondere vormentaal. We zoomen in op de handtekening, alsof we hem willen onderzoeken, heel close, en volgen de lijn van de hand van een bijzondere man. Het levert een fascinerende wereld op, die ieder op zijn of haar eigen manier kan gebruiken. Het daagt je uit. Het spreekt tot de verbeelding. Je wilt weten wat het is én hoe het zit. Daarmee raakt het in wezen de essentie van de wetenschap. Iedereen kan inzoomen op dat deel van de handtekening dat hij of zij wil gebruiken. Zo is geen uiting hetzelfde, maar is alles van de Erasmus University Rotterdam met elkaar verbonden.