Academic writing PhD

Engels - Language & Training Centre (2017)

Inleiding

Deze korte en interactieve schrijfcursus, die wordt gegeven door een ervaren docent, helpt je om je academische schrijfvaardigheid in het Engels te verbeteren.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Tijdsduur
7 weken
Voertaal
Engels
Instructievorm
online

Startdatums

DagDataIndividuele sessieTijd
----

Academic Writing in English voor PhD studenten

Ben je een PhD-student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam? En heb je hulp nodig bij het schrijven van je proefschrift of een academisch artikel in het Engels? Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste  structuur en de ins en outs van goed academisch schrijven? Als je ja hebt geantwoord op één van deze vragen, dan is deze cursus iets voor jou!

Tijdens deze cursus van zes weken raak je vertrouwd met alle vaardigheden die nodig zijn om een ​​academische paper te schrijven en deze te editen voor publicatie. Elke week wordt een specifiek onderwerp gepresenteerd en deelnemers delen kennis en leren nieuwe vaardigheden door middel van interactieve discussies. De cursus maakt ook een diepere analyse van academisch schrijven mogelijk door het schrijven, beoordelen en bewerken van verschillende opdrachten. Daarnaast zullen deelnemers elke week het werk van een of meer studenten lezen en peer reviewen. 

De lessen zijn online en bestaan ​​uit een mix van live interactie en individueel aan het werk gaan. Naast de contacturen wordt van de deelnemers verwacht dat ze ongeveer twee tot drie uur per week besteden aan voorbereiding en zelfstudie. Deze cursus bestaat uit zes groepslessen van elke drie uur en één individuele sessie aan het einde van de cursus. Er is aandacht voor:

 • het schrijfproces voor elk specifiek deel van een artikel;
 • formuleren van argumenten en het presenteren van data;
 • opbouw en coherentie op tekstniveau;
 • het schrijven van duidelijke en bondige  alinea's;
 • structuur en betoog;
 • het schrijven van correct Engels op zinsniveau (inclusief grammatica, stijl en vocabulaire);
 • het gebruik van bronnen (samenvatten, parafraseren, citeren en refereren);

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

 • Deze cursus is alleen toegankelijk voor PhD studenten van de EUR die momenteel bezig zijn met hun proefschrift of een academisch artikel. Deelnemers moeten voorbeelden van hun eigen werk kunnen produceren, aangezien dat onderdeel van het cursusmateriaal zal zijn.
 • Mocht je  student van een andere universiteit zijn en mee willen doen met de cursus, stuur ons een mail.
 • Het lesmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. In de bevestigingsbrief die je ontvangt (na de deadline) als de cursus doorgaat informeren we je over de details. 
 • De groepen zijn klein: minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers. Let op! Bij minder dan 8 inschrijvingen behoudt het LTC het recht om de cursus te annuleren.
 • Van alle deelnemers wordt verwacht dat ze alle online lessen volgen. Bovendien moeten alle opdrachten binnen de deadlines zijn ingeleverd.
 • Alleen deelnemers die minimaal 5 sessies bijwonen en alle opdrachten inleveren, ontvangen een bewijs van deelname.
 • Lees ook onze voorwaarden.

Contact

E-mail: ltc@eur.nl
Telefoon: 010 4081997
Website: Language & Training Centre

Feiten & Cijfers

Kosten

Tarief 1: Studenten: € 439,-

Is het niet duidelijk onder welke tariefgroep je valt? Lees verder.

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
7 weken
Aangeboden door
Taal- en Trainingscentrum
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Engels
Instructievorm
online
Bekostiging

private

Inschrijving

Je kunt je inschrijven en betalen voor de cursus Academic Writing PhD via de webshop.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor PhD'ers. Indien je een factuur nodig hebt voor je werkgever vragen wij je om dit voor een eventuele aanmelding aan ons kenbaar te maken. NB. Na betaling via de webshop kan er geen factuur meer verkregen worden.

Als het voor jou niet mogelijk is om deel te nemen in deze periode, klik dan op deze link om een ​​e-mail te ontvangen over data voor de volgende periode.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen