De kracht, en verantwoordelijkheid, van onderzoeksjournalistiek (2032GD)

Wie zijn die onderzoeksjournalisten, wie betaalt ze eigenlijk, en waarom vinden ze zichzelf zo belangrijk?
Datum(s)

Data en tijd: 15 juni 2021

Dag en tijd: Dinsdag 13.30 - 15.00 uur

Kosten

€15 (incl BTW)

Inschrijfdeadline

14 juni 2021

Dit jaar wordt de Zomerlezing verzorgd door Jeroen Trommelen, hoofdredacteur Investico - een platform voor journalistiek onderzoek.

In deze lezing definieert Jeroen Trommelen 'onderzoeksjournalistiek'. Wat is de functie van ervan? Waarom is onderzoeksjournalistiek belangrijk voor jou? Ook staat hij stil bij de vraag wat 'nieuws' is en wie dat bepaalt, hij geeft een schets van het Nederlandse onderzoeksjournalistieke veld, behandelt financiële en ethische dilemma's en gaat in op onderzoeksmethoden en laat voorbeelden zien van geslaagde onderzoeksjournalistiek.

 

De docent

Jeroen Trommelen (1956) is hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Eerder was hij redacteur van de Volkskrant en voorzitter van de Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek VVOJ. Hij is schrijver van journalistieke boeken en ontving diverse journalistieke prijzen. In 2010 won hij de Daniel Pearl Award for outstanding international investigative reporting samen met collega’s van BBC, The Guardian en NBC. In 2013 ontving hij De Tegel, de jaarprijs voor de Nederlandse journalistiek. In 2015 werd genomineerd voor van Onderzoek Journalisten VVOJ. Voor de Erasmus Academie was hij in 2010 docent van de Post Academische Journalisten Opleiding PDOJ.

Krijg toegang tot het gehele Summer Lab voor €250

Volg alle colleges live en kijk terug waar & wanneer jij wilt

Ontdek de mogelijkheden en koop hier je passe-partout

Contact

De medewerkers van Erasmus Academie werken thuis. Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar: cursussen@erasmusacademie.nl

Datum(s)

Data en tijd: 15 juni 2021

Dag en tijd: Dinsdag 13.30 - 15.00 uur

Kosten

€15 (incl BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Begindatum
dinsdag 15 jun 2021
Inschrijfdeadline

14 juni 2021

Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Voertaal
online
Bekostiging

private

Inschrijving

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier