Een tweeluik over Shakespeare & Hamlet
To be or not to be?

Cursus Een tweeluik over Shakespeare & Hamlet (2024GD)

Datum(s)

Data: 11 en 18 maart 2021

Dag en tijd: donderdag 10.00 - 11.45 uur

Kosten

€ 60 (incl. BTW)

Inschrijfdeadline

10 maart 2021

Reis mee in de tijd, naar de Renaissance, Londen, het theater – door spookkastelen, liefdesdrama's, moord en wraak – aan de hand van de verbluffende poëzie van de allergrootste (toneel)dichter allertijden: William Shakespeare (1564-1616).

Zijn erfenis is goed voor talloze toneelopvoeringen per jaar, over de hele wereld, in alle talen, om van de vele opera’s, verfilmingen en ander soort bewerkingen nog maar te zwijgen. Behalve fantastisch toneel schreef hij ook nog een slordige 150 sonnetten. Reden voor een boeiend tweeluik over deze wereldberoemde, maar altijd geheimzinnig gebleven dichter.

Reis mee terug naar het Engeland van koningin Elizabeth en koning Jacobus, naar de Renaissance, Londen, de nieuwe theaters, het ruige, woeste leven van toneelschrijvers en acteurs. Een leven van liefde, strijd, oorlog en seks - en niet alleen op het toneel. Geniet mee van Shakespeares wereldfaam. De beste fragmenten krijgt u in vogelvlucht te zien én te horen.

In het tweede deel gaan we in op Shakespeares beroemdste toneelstuk, Hamlet, met de wereldberoemde woorden “To be, or not to be – that is the question”. Het verhaal gaat terug op een oude Scandinavische legende, over een prins die doet alsof hij gek is, om wraak te nemen voor de moord op zijn vader. Shakespeare maakte er een toneelstuk vol filosofische raadsels en psychologische uitdagingen van.

Nog altijd zal vrijwel elke acteur en regisseur Hamlet minstens één maal willen opvoeren, om iets toe te voegen aan de eindeloze interpretaties van dit fantastische en bloedstollende drama.

Digitaal onderwijs
Deze cursus wordt online via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Wat kan je verder verwachten van ons digitale onderwijs?

  • Uitgebreide handleidingen bij de software die we gebruiken
  • Een gloednieuwe digitale leeromgeving, Maester, voor een verrijking van de leerervaring
  • Behulpzame hosts bij elk online college voor technische begeleiding
  • Interactie met medecursist en docent tijdens de online colleges
  • Mogelijkheid tot het terugkijken van elk online college
  • Privacy is, ook online, gewaarborgd

Over de docent

Drs. Liesje Schreuders studeerde af in de literatuurwetenschap over de representatie van het Italiaanse karakter in het werk van Couperus en James. Ze vervolgde haar studie in Rome. Voorts voltooide ze een master culturele antropologie en sociologie der niet-westerse samenlevingen met een scriptie over de cultuur van de Vijftigers. Ze publiceerde twee romans en verschillende korte verhalen. Onlangs verscheen van haar een vertaling van ‘Finisterre’ van Eugenio Montale.

Anderen bekeken ook:
Literatuur als verpakking: wat is het verhaal tussen de regels?
Anderen bekeken ook:
Welsprekendheid in woord en daad: praten kun je leren, spreken ook

Contact

De medewerkers van Erasmus Academie werken thuis. Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar: cursussen@erasmusacademie.nl

Datum(s)

Data: 11 en 18 maart 2021

Dag en tijd: donderdag 10.00 - 11.45 uur

Kosten

€ 60 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Inschrijfdeadline

10 maart 2021

Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Aanmelden via de website is niet meer mogelijk. Stuur een mail naar cursussen@erasmusacademie.nl om je in te schrijven.